Srbija

Kako odabrati polovni automobil bez dodatnih ulaganja

auto

Ovih dana kupovina novog automobila zahteva mnogo novca. Polovni automobile su sve skuplji u nedostatku ponude novih kojima je sve duži rok isporuke. Za one koji traže drugu opciju zbog finansijskih budžeta, kupovina polovnog automobila može biti dobar izbor.

Naravno, automobil u prethodnom vlasništvu, bez obzira koliko uglađen i sjajan, može imati skrivene nedostatke. Obratili smo se za savet Lefindes auto delovi online, koji godinama unazad prodaju rezervne delove i najbolje nam mogu reći na šta trebamo obratiti pažnju.

Nabrojali smo 7 načina da dobijete dobru ponudu za automobil koji je ranije bio u vlasništvu drugog lica.

Odlučite koliko možete da potrošite na kupovinu

Pre nego što kupite dobar polovni automobil, uradite lični finansijski obračun. Zatim se fokusirajte samo na kupovine koje možete sebi priuštiti – bilo putem finansiranja ili putem načina plaćanja.

Izaberite pravu vrstu vozila

Neoženjenim ljudima bez dece nije potreban veliki auto. Sa druge strane, oženjeni ljudi sa decom u većini slučajeva koriste veći automobil. Rekreativni vozači, vozači na daljinu i vozači u gradu ili na autoputu takođe imaju različite potrebe. Procenite svoje individualne zahteve, a zatim kupite automobil koji im odgovara.

auto delovi beograd lefindes

Proverite cene i učestalost popravki

Potražite na internetu da biste utvrdili šta treba da platite za marke i modele automobila prema godini i upotrebi. Ova pretraga će vam takođe dati do znanja koji tip vozila zahteva manje radova na održavanju i koji tip ima manje mehaničkih glavobolja. U većini slučajeva neki delovi znaju biti skuplji od drugih kao što su delovi elektronike, set kvacila, amortizeri.

Saznajte što više o prošlosti automobila

Istražite istoriju određenog automobila unošenjem informacija o vozilu. Ovo će vas dovesti do potpunog izveštaja o prošlim sudarima, vlasnicima, pa čak i evidentiranim poslovima održavanja i popravke.

Isprobajte auto tako što ćete se manevrisati

Vozite svoj budući automobil rutom koja uključuje brda, neravnine, krivine i manevrisanje autoputem. Na ovaj način ćete dobiti ideju kakva je ukupna sposobnost vožnje.

Dobijte mišljenje profesionalnog mehaničara

Uključite svog omiljenog mehaničara u odluku tako što ćete ga unajmiti da pregleda automobil zbog površinskih problema koje laik poput vas možda neće moći da otkrije.

Koristite svoje veštine pregovaranja o ceni

Iskoristite znanje koje ste stekli tokom svih vaših istraživanja o automobilu da biste pregovarali o ceni koja pošteno odražava njegovu pravu vrednost.

Sada kada imate novi (korišćeni) automobil, vodite računa o njemu uz dobre prakse održavanja i ne zaboravite da bezbednost u vožnji bude prioritet.

Srećna vožnja!

Kako odabrati polovni automobil za sebe

137 Shares
137 Shares
Share via
Copy link