Ljubimci

Kako je Putinov Paša od Petrovaradina stigao do Kremlja

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin boraveći u četvrtoj poseti Srbiji dobio je na poklon rasno štene šarplaninca Pašu.

Dragan Ćulibrk iz Petrovaradina otkriva za portal „Espreso“ da su Pašini preci sedam i više kolena unazad odgajivani kod njega, kao i da vuku gene sa Šar-planine i Kosova i Metohije.

– Osećao sam zadovoljstvo, sreću, ushićenje, čast, naročito što dugi niz godina odgajam tu rasu – kaže kinolog Dragan Ćulibrk.

Pas Paša je inače peti pas Vladimira Putina za kog se zna u javnosti. Najpoznatiji Putinov pas do sada je bila ženka labradora Koni, koja je uz ruskog predsednika bila od 2000. do 2014, kada je uginula.

Od turkmenistanskog predsednika Gurbangulija Berdimuhamedova Putin je za rođendan 2017. dobio Vernog, alabaja, turkmenistansku varijantu centralnoazijskog ovčarskog psa.

Pre devet godina bugarski premijer Bojko Borisov poklonio je Putinu karakačanskog ovčara Bafi, a dve godine kasnije iz japana pas rase Akita Putinu je na poklon stigao u znak zahvalnosti za rusku pomoć posle zemljotresa i cunamija koji je pogodio tu oblast.

Upoznajte Pašu, šarplaninca koji čeka Putina

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

198 Shares
198 Shares
Share via
Copy link