Lifestyle Magazin

Kako da ukrasite jelku da izgleda savršeno i skupo?

ukrasi

Većina ljudi uživa u ukrašavanju doma za božićne i novogodišnje praznike. Sve sija, izgleda veselo i šareno… a onda na društvenim mrežama vidite fotografije ukrašenih jelki i kuća poznatih ličnosti i možda vam se načas učini da vašoj nešto nedostaje.

I onda krenete da dodajete još ukrasa…

Ali, ponekad je baš to greška.

“Osnovno pravilo je manje je više”, kaže dizajnerka enterijera Silvija Džejms.  – Rizikujete da sve izgleda kič ako preterate u ukrašavanju.

Ona je izdvojila i nekoliko saveta koji će vam pomoći da izbegnete da vam dom izgleda previše šareno i nakićeno, osim ukoliko to volite.

– Teško je ograničiti sebe u kupovini novogodišnje dekoracije, posebno ako imate više ideja i želite sve da ih ispratite – ističe dizajnerka.

Ona dodaje da je najbolji način da se držite jedne teme i da ne preterujete u upotrebi različitih tekstura i materijala

Druga greška koja može da vam upropasti novogodišnju dekoraciju je odabir vrha za jelku koji se ne slaže sa vašim novogodišnjim drvetom. Važno je da vrh ne bude premali ni preveliki u odnosu na jelku.

– Jedna od najvažnijih stvari je, naglašava dizajnerka Silvija, da imate plan – to će olakšati stvari kada počnete ukrašavanje.

– Važno je da znate šta ćete staviti u koju prostoriju i da imate određene šeme boja sa kojima ćete raditi. Hodanje po kući i stavljanje jelki u ćošak i ukrasa svuda nije dobar plan.

Dobar plan, po njenim rečima, znači da odredite kojim ćete bojama ukrasiti jelku – na primer, crvenom i srebrnom.

Njen sledeći savet je da promenite porodične fotografije u kući – na primer, one sa letovanja sklonite, a umesto njih stavite neke sa prethodnih novogodišnjih i božićnih praznika.

Da biste bili sigurni da niste pretrpali jelku nakitom, Silvija savetuje da okićenu jelku fotografišete, kako biste imali uvid u to kako izgleda iz različitih uglova.

Kada je reč o ukrasima, dizajnerka savetuje da izbegavate nakit koji može da se stavi u bilo koju kuću na svetu. Tražite onaj koji dobro odslikava vas i vaše osobine, ili ako kupujete one “obične”, možete na neki način da ih prepravite kako biste dobili personalizovani ukras.

Važna stvar je, ističe, da kuću očistite pre nego što je dekorišete jer će izgledati još neurednije ako je prljavu ukrasite.

Izvor: MONDO

Prva 3D štampana kuća u Srbiji napravljena je za samo 21 sat i spremna je za život

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

22 Shares
Share via
Copy link