Lifestyle Magazin

Kako da praznični mamurluk što pre prođe?

Za vreme praznika svi se malo opustimo, kreću večere, ručkovi, žurke, druženja, a sa tim uglavnom i alkohol. Sve je super do narednog jutra kada se hvatamo za glavu i flašu. Ali ovaj put flašu vode. Pročitajte ovaj mali vodič kroz praznični mamurluk, pa da imate sve potrebne sastojke koji će vam olakšati dan ispunjen mamurlukom.

Hrana

Koliko god vam bilo muka i koliko god da vam se ne jede, morate da jedete, jer će vas tada loš osećaj pre proći. Pojedite malo supe, neko voće, tost, ili neki suv keks. Žitarice i musli su takođe dobar izbor, a meso sa roštilja će vam brzo vratiti energiju.

Tečnost

Morate piti mnogo vode. Bilo bi dobro da kada se vratite kući sa žurke, popijete dve velike čaše vode, pa će vam ujutru sigurno biti mnogo lakše. Možete piti i voćne sokove, ali izbegavajte limunadu i narandžu jer će vam biti još gore od kiseline.

Banana šejk

Banana i mleko su odličan spoj za mamurluk, a uz to ćete biti i siti. Mleko će vam smiriti stomak, a banana vratiti energiju. Možete dodati i mlevenog keksa, a onda se opet vratite na vodu.

urme-banana-smoothie-sok
Foto: pastryaffair.com

Tunjevina

Iako vam zvuči neverovatno i pomisao na ribu vam izaziva ružan osećaj, probajte. Mnogi kažu da ih je sendvič sa tunjevinom okrepio i pomogao da nestanu mučnina i glavobolja. Možete kombinovati tunjevinu sa zelenim povrćem koje je takođe vaš saveznik u ovakvim danima.

Šetnja

Svež vazduh, šetnja, a ako ste u stanju i rekreacija ili trening pomoći će vam da vam bude bar koliko toliko lakše. Ipak, treba da znate da ovo nije magično, i da ćete zaista bolje biti tek za 24h. Ali, barem ćete sebi malo olakšati.

liman-setnja-novisad
Foto: Jovana Rakić ©

Tablete

Ako baš ne znate šta ćete od glavobolje i mučnine, popijte neku tabletu za smirenje i pokušajte da što više odmarate i da se naspavate. Tablete su dobro trenutno rešenje i mogu vam olakšati mamurluk, barem na nekoliko sati.

Namirnice koje ne treba da jedete pre spavanja

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link