U temelje budućeg tržnog centra “Promenada” danas je postavljena vremenska kapsula i obelodanjeno da cela investicija iznosi više od 100 miliona evra. U tu cifru spada i kupovina zemljišta od Grada po ceni od 30 miliona evra, ali nisu uračunata ulaganja budućih zakupaca prostora koji će novac uložiti u opremanje lokala, kafića, bioskopa i drugih sadržaja.

Predstavnici kompanije “NEPI-Rockcastle” očekuju da će krajem 2018. godine početi da radi tržni centar pored Spensa, na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Direktor kompanije “Nepi” Aleksandar Morar je naveo da je ovo jedna od najvećih investicija ove kompanije i da su oni dugoročni investitori.

“Ne gradimo da bismo prodali, već smo fokusirani da zadržimo naše nepokretnosti, a sve u cilju što boljeg rada i uspešnosti naših klijenata. Dokaz za to je i činjenica da u našem portfoliju imamo 4.000 zakupaca i nameravamo da uvedemo njih još 150 u tržni centar u Novom Sadu”, naveo je Morar.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ranije rekao da misli da obližnji Spens i “Promenada” nismu jedan drugome konkurencija, ali je dodao da nas čeka “teška odluka” o budućnosti nekadašnjeg sportsko-poslovnog ginagnta.

Šta biste uradili da ste gradonačelnik jedan dan?

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here