Magazin

Kako će izgledati i kada će biti otvoren najveći tržni centar u Novom Sadu (VIDEO)

Izgradnja tržnog centra “Promenada” očigledno nije išla po planu, pa je menadžment odlučio da ubrza stvari. Okolno zelenilo, trotoari i biciklističke staze su uništeni, i to duž dva bulevara. Kako zasad stoje stvari, tako će biti tokom većeg dela 2018. godine.

Promenada izgradnja trznog centra
Izgradnja tržnog centra Promenada

Izvođači radova iz “P.A.B. Company” pre nekoliko dana su dobili i formalnu dozvolu da prošire gradilište na pešačke staze, javio je Radio 021.

Istovremeno, u kompaniji NEPI, koja dovodi tržni centar “Promenada” u Novi Sad, kažu da celo područje trenutno ne izgleda reprezentativno – ali to nema veze, jer će ova površina svakako biti rekonstruisana.

Pogledajte kako zasad napreduje izgradnja.

Podsetimo, u temelje budućeg tržnog centra “Promenada” u julu je postavljena vremenska kapsula i obelodanjeno da cela investicija iznosi više od 100 miliona evra. U tu cifru spada i kupovina zemljišta od Grada po ceni od 30 miliona evra, ali nisu uračunata ulaganja budućih zakupaca prostora koji će novac uložiti u opremanje lokala, kafića, bioskopa i drugih sadržaja.

Predstavnici kompanije “NEPI-Rockcastle” očekuju da će krajem 2018. godine početi da radi tržni centar pored Spensa, na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Direktor kompanije “Nepi” Aleksandar Morar je naveo da je ovo jedna od najvećih investicija ove kompanije i da su oni dugoročni investitori.

“Ne gradimo da bismo prodali, već smo fokusirani da zadržimo naše nepokretnosti, a sve u cilju što boljeg rada i uspešnosti naših klijenata. Dokaz za to je i činjenica da u našem portfoliju imamo 4.000 zakupaca i nameravamo da uvedemo njih još 150 u tržni centar u Novom Sadu”, naveo je Morar.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ranije rekao da misli da obližnji Spens i “Promenada” nismu jedan drugome konkurencija, ali je dodao da nas čeka “teška odluka” o budućnosti nekadašnjeg sportsko-poslovnog ginagnta.

Šta biste uradili da ste gradonačelnik jedan dan?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

211 Shares
211 Shares
Share via
Copy link