U temelje budućeg tržnog centra “Promenada” danas je postavljena vremenska kapsula i obelodanjeno da cela investicija iznosi više od 100 miliona evra. U tu cifru spada i kupovina zemljišta od Grada po ceni od 30 miliona evra, ali nisu uračunata ulaganja budućih zakupaca prostora koji će novac uložiti u opremanje lokala, kafića, bioskopa i drugih sadržaja.

Predstavnici kompanije “NEPI-Rockcastle” očekuju da će krajem 2018. godine početi da radi tržni centar pored Spensa, na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Direktor kompanije “Nepi” Aleksandar Morar je naveo da je ovo jedna od najvećih investicija ove kompanije i da su oni dugoročni investitori.

“Ne gradimo da bismo prodali, već smo fokusirani da zadržimo naše nepokretnosti, a sve u cilju što boljeg rada i uspešnosti naših klijenata. Dokaz za to je i činjenica da u našem portfoliju imamo 4.000 zakupaca i nameravamo da uvedemo njih još 150 u tržni centar u Novom Sadu”, naveo je Morar.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je napomenuo da je ulaganje “Nepija” jedna od najvećih stranih investicija u Novom Sadu. On je ocenio da je ovo gradilište dokaz toga da se Novi Sad razvija i obećao da će Grad pomoći kompaniji Nepi da što brže prebrodi sve papirološe i administrativne prepreke koje se budu stvarale tokom postupka gradnje, a najavio je i da će Novi Sad parterno urediti okolinu.

Vučević se osvrnuo i na obližnji Spens rekavši da ne smatra da su “Promenada” i gradski sportsko-poslovni centar jedan drugome konkurencija. On je mišljenja da Grad ne treba da se bavi tržnim centrima kao što je to bilo 1979. godine, a sada je 2017. godinu.

“Što se tiće Spensa, do kraja godine ćemo imati stratešku odluku šta će biti sa njime. Solucije su javno-privatno partnerstvo, koncesija, prodaja, ima i zagovornika ideje da se sagradi potpuno novi objekat. Moj stav je da probamo da sačuvamo Spens u nekoj formi. Pričali smo i sa predstavnicima Nepija o Spensu i čeka nas teška odluka. Nadam se da ćemo naći najbolje moguće rešenje, jer u ovom trenutku energetski je neizdrživo finansirati Spens na duže staze”, kaže gradonačelnik.

Šta biste uradili da ste gradonačelnik jedan dan?

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here