Magazin

Poznato pravo poreklo Jovana Memedovića, omiljeni voditelj vuče korene iz ove zemlje

jovan-memedovic
Foto: Instagram/Jovan Memedović

Popularnog srpskog voditelja i novinara Jovana Memedovića publika je upoznala u brojnim emisijama, a proslavio se učeći godinama publiku o svim tajnama prirode u svojoj autorskoj emisiji „Sasvim prirodno“, a onda je nastavio karijeru u kvizu znanja „Potera“.

Danas je jedan od omiljenih domaćih voditelja, a jednom prilikom je ispričao kako je sve slučajno počelo.

Poznato je da Memedović voli prirodu, te tako poseduje i prelepu brvnaru okruženu prirodom i daleko od očiju javnosti u kojoj sa svojim vernim psima provodi svaki slobodan trenutak.

Lokaciju brvnare vešto skriva od javnosti koja je imala prilike i da upozna njegovu ćerku Mašu, koja je izrasla u pravu lepoticu i od oca nasledila brojna interesovanja i talente.

Memedović je rođen 1960. godine u Beogradu, gde se odškolovao i započeo svoje prve novinarske korake, ali ono što malo ko zna o njemu jeste da vuče korene iz Crne Gore.

Otac mu je bio ekonomista rodom sa Durmitora, a majka psiholog sa Cetinja. Završio je osnovnu školu na Dedinju, gde je i živeo, a leta je provodio na Durmitoru.

Uporedo sa osnovnom, završio je i nižu muzičku školu, ali je oduvek voleo prirodu i sport, prvenstveno boks. Trenirao je džudo.

Upravo zato je po završetku Četvrte beogradske gimnazije, upisao Fakultet za fizičku kulturu, a 1985. godine i diplomirao.

Kao novinar počinje da radi 1986. godine u informativnoj redakciji u Beogradskom programu. 1992. godine je počeo da izveštava kao sportski novinar i komentator. Par godina kasnije, postao je voditelj autorskih emisija.

Prvo je to bila emisija „Svet lova i ribolova“, a zatim „Sasvim prirodno“. Zbog iste je i dobio nadimak srpski Ber Grils, iako ističe da on, za razliku od Grilsa, koga na snimanju prati gomila pomoćnog osoblja, u avanture ide samo sa jednim snimateljem.

Iako emisija ima skroman budžet, obišao je svet, ali je prikazao i lepote naših predela.

Trudi se da propagira i podstiče zdrav i aktivan život i odnos prema okolini. Tridesetak epizoda emisije otkupio je francuski Kanal plus.

Voditelj je kviza „Potera“ na Radio televiziji Srbije (RTS). Memedović je 2007. godine dobio nagradu Laza Kostić za reportažu godine od Udruženja novinara Srbije (UNS).

Bio je u braku sa suprugom Mirjanom od 1993. do 2014. godine, kada su se razveli. Imaju dvoje dece, Mašu i Uroša, koji treniraju džudo. Memedović ima i stariju sestru, koja je doktor nauka i radi pri Ujedinjenim nacijama (UN).

Jovan Memedović izjavio da su samo ljudi na selu vredni, pa naljutio programere i PR stručnjake

Izvor: Kurir.rs/ Mondo

28 Shares
Share via
Copy link