Lifestyle Magazin

Nova strast Jelene Đoković bila je zabranjena u Brazilu: Svaki deo tela me je boleo

jelena đoković
Foto: Boško Karanović

Jelena Đoković sa pratiocima na mrežama podelila je svoje iskustvo sa drevnom borilačkom veštinom, kapuerom, piše Nova.rs.

– Otkrila sam kapueru ovog leta i počela da učim uz Pulmaoa. Prve dve nedelje sam hodala kao robot, jer me je svaki deo tela boleo. Nisam mogla jedan sklek da uradim – ni ženski! Ovo je stvarno napredak iako je daleko od idealnog ili nekog hvaljenja. Prosto uživam u pokretima, osećam se i malo detinjasto dok se kobajagi trudim da budem hrabra kad krene nogom ka meni i tako. Lepo je. Drugačije je, napisala je Jelena Đoković uz snimak s treninga.

Kapuera je borilačka veština, razvijena među afričkim robovima u kolonijalnom Brazilu početkom 16. veka i kamuflirana u ples.

Sve do 1937. kapuera je bila zabranjena u Brazilu, mada je neki uopšte ne smatraju borilačkom veštinom, jer nema fizičkog kontakta između „protivnika“. Zanimljivo je da ne postoji ista kombinacija pokreta, a da bi se njom bavilo potrebno je biti veoma pokretan i okretan. Danas se kapuera praktikuje širom sveta, a za neke predstavlja i „način života“.

Izvor: Nova.rs

Jelena Đoković o porocima: Htela sam da probam sve ali telo je urlalo na mene

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
46 Shares
Share via
Copy link