Koronavirus Srbija

Jedna žrtva koronavirusa i drastičan skok broja novozaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 7.076 osoba, njih 120 bilo je pozitivno, dok je nažalost jedna osoba preminula.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 19 pacijenata, prenosi Blic.

Podsećamo, juče je na korona virus bilo testirano 5.349 osoba, od koji je 51 bila pozitivna, dok su dve osobe preminule. Juče se na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazilo 20 pacijenata.

Od jučerašnjih brojki zabrinajva ona koje se odnosi na to gde ima najviše zaraženih – velika većina novoobolelih skoncentrisana u jednom gradu – Beogradu, odnosno čak 71 odsto novozaraženih je iz prestonice.

Ono što epidemiolozi isitču poslednjih dana jeste to da nam krajem otkobra, početkom novembra peti treći talas korona virusa, da ćemo teško uspeti da ga izbegnemo, a za sutra je najavljena sednica Krizog štaba na kojoj će se raspravaljati o trenutnoj epidemiološkoji situaciji i mogućim novim merama.

Zabrinjavajući podaci: Evo koliko procenata pacijenata preživi respirator

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link