Koronavirus Srbija

Janković: Sledi značajno povećanje broja zaraženih, moguće i zatvaranje kafića

Imunolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa, Srđa Janković, izjavio je danas (17. februar) za RTS da je medicinski deo Kriznog štaba inicijalno poručio da je 30 odsto punog kapaciteta maksimum koji se može dozvoliti na skijalištima, a da li je bilo tako videće se narednih dana.

Jasno je da su oči uprte u planine, neke mere nisu poštovane strogo, ne toliko na samom skijalištu, koliko u pratećim sadržajima, rekao je Janković i dodao da se mere krše i po gradovima.

Janković je naveo da „nije suština da nalazimo krivce, već da vidimo gde možemo situaciju da poboljšamo, a ako to ne učinimo sledi nam značajno povećanja broja zaraženih“.

On dodaje da se još neće predlagati mere potpunog zatvaranja ugostiteljskih objekata, ali ako ne mogu da se sprovode mere preventive, onda može i to da postane neophodna stroža mera.

Janković je rekao da je još mali broj vakcinisanih građana da bi se konkretnije videli efekti, ali je naveo primer Izraela gde je očigledno da taj proces donosi rezultat.

Vakcinacija ne sme biti opravdanje za veće opuštanje i nepridržavanje preventivnih mera. Vakcinacija nije čarobni štapić, neće preseći epidemiju, rekao je Janković, a preneo Danas.

Žujović o žurci Željka Mitrovića i klubovima: Oni se iživljavaju, a posle mi moramo da ih lečimo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link