Srbija Vesti

Vučić konačno „guknuo“ i obećao zatvor Palmi ili Mariniki

vucic-propaganda
Printscreen

Iako je vladajuća SNS i njen vrh danima vešto tihovao o podvođenju u Jagodini budivši sumnju da je u pozadini mnogo veća politička igrarija, sinoć se predsednik ove stranke Aleksandar Vučić konačno oglasio. On je izrazio svojevrsno zgražavanje politizacijom celog slučaja, jer to, kao što već svi dobro znamo, nije nikada bio njegov manir.

Uverava javnost da će biti zatvorskih kazni, za Palmu ako su navodi istiniti ili pak za Mariniku Tepić ukoliko se, u čuvenom srpskom nepristrasnom sudstvu, dokaže da je afera montirana i lažna.

– Reč je o teškom slučaju. Nisam se izjašnjavao, jer mislim da to nije posao za politiku. Nisam hteo sebi to da dozvolim, jer država mora da bude poštena. To suviše teške optužbe i ne smete sebi da dozvolite da bilo koga povredite. To je posao za tužilaštvo i sudove. Kad god vidim da se političari umešaju, a to je u slučaju Dragana Markovića, utroba mi se okrene naopačke. Ti političari su lagali za milion drugih stvari i ništa im ne verujem. Zato bih želeo da se ovim bave nadležni organi. Suviše su teške optužbe i Marković je u pravu – ili on ili neko drugi mora da ide u zatvor – rekao je Vučić.

Uverava da će policija i Tužilaštvo uraditi svoj posao profesionalno.

– Policija će da sasluša sve, od Markovića do Marinike Tepić. Mislim da je dobro što je slučaj prebačen iz Jagodine kako ne bi postojao pritisak. Ako se pokaže da je ovo istina, biće jezivo. Ako se pokaže da nije istina, biće još jezivije. Šta će da radi Marković i šta će da objašnjava svojoj deci i unicima – upitao je predsednik SNS-a.

Vučić je tobože začuđen što se jedna ovakva tema politizuje, kao da to nije postala ustaljena praksa u ovoj zemlji.

– Vi nam pravite predstavu i skrivate nekoga kako bi sve imalo veći efekat, a svi znamo da je reč o stranačkom aktivisti. Ako postoje žene koje će to da kažu, dajte molim vas prijavite to nadležnim organima i nemojte da unosite politiku. Zaštićenih nema i to svakako neće biti Dragan Marković Palma. Ako je to istina, osećao bih mnogo više od prezira prema njemu. Ali ako nije istina, ko će da mu vrati život? – rekao je predsednik Srbije.

Četiri puta je, kako kaže, bio Palmin gost u Jagodini i nikada nije video nešto što bi nagnalo na sumnju da su se ovakve stvari događale u tom gradu.

– Bio sam četiri puta njegov gost u Jagodini i ne mogu da garantujem da se tako nešto nekada nije događalo. Ne virim u tuđe postelje i ne pravim se pametan. Za ta četiri puta koliko sam bio, niko mi nikada nije doveo nikakve žene ili devojke, niti je bilo ko seo pored mene. Doduše, ja uvek kratko ostanem i odem. Međutim, nikada se ništa slično nije desilo. To, naravno, ništa ne mora da znači – zaključio je Vučić.

Dačić: Nikada nisam bio na tim bunga-bunga žurkama, maloletnice bile samo na kulturnim manifestacijama

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link