Magazin

Jabuke koje od Titovog doba nismo izvozili u Indiju trunule 50 dana i čekale ministra da se slika

Vlasnik izdavačke kuće “Color press group”, Robert Čoban, ukazao je javnosti na svom Tviter profilu na šta su sve spremni predstanici srpskih vlasti zarad dobrog i samo njima korisnog marketinga.

On je za portal Nova objasnio u čemu je bio problem, na primeru pompezno najavljivanog izvoza domaćih jabuka u Indiju.

“Kaže ministar Nedimović – nismo izvozili jabuke u Indiju od Tita. Pre godinu dana direktor jedne od plantaža jabuka zamolio me da ih spojim sa ambasadorima Indije, Egipta i još par zemalja da pokušaju izvoz jabuka na ta tržišta. Agilni ambasador Indije našao im je kupca u svojoj zemlji. Prvi kontigent je bio spreman da krene 28. 8. 2020.

Tri dana ranije – iz Ministarstva poljoprivrede stiže poruka: A, ne, ne…moramo da sačekamo da se formira Vlada Republike Srbije da vidimo ko će da se slika sa jabukama kad krenu za Indiju i ko će da putuje u Indiju da dočeka jabuke.

I tako su jabuke čekale više od mesec dana a najzad su otišle prošle nedelje nakon što se stari/novi (?) ministar slikao sa njima jer “nikad od Tita…” iako nema nikakvu zaslugu za to. Tako u Minist. poljoprivrede zamišljaju tržišnu ekonomiju 21. veka.”

Tako glasi Čobanov tvit koji otkriva u čemu se krije problem. Čoban za naš portal priča i kako je sve mesecima odlagano.

“Drugi datum je bio 30. 9, pa je i on otkazan, da bi na kraju, pošto roba nije mogla više da čeka jer su se jabuke kvarile, iste “otišle” 08. 10. I zajednička svečanost “svih izvoznika jabuka u Indiju” je organizovana u firmi Atos Fructum iz Male Remete i ministar se slikao…

Dakle, mesec i po dana su jabuke čekale da se formira Vlada RS kako bi se novi ministar slikao i na kraju se slikao novi/stari kada je rečeno da je Ana Brnabić mandatar”, kaže Robert Čoban i zaključuje da ga je amabasador Indije tri puta obaveštavao o terminu, pa javljao da je sve otkazano.

Branislav Nedimović šturo je prokomentarisao ovaj slučaj.

“Žurim na sastanak. Ako imate nešto pametnije da me pitate, zovite me kasnije”.

Pomoćnica ministra Nedimovića, koju poznaje površno, uhapšena zbog mita

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

142 Shares
142 Shares
Share via
Copy link