Magazin

Pomoćnica ministra Nedimovića, koju poznaje površno, uhapšena zbog mita

Pomoćnica ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića D. J. N. uhapšena danas oko 12 časova pod sumnjom primanja mita.

Slobode je lišen i D. Č, pod optužbom za davanje mita.

1.000 evra mesečno, u naredne 2 godine

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D. Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

– Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ – saopšteno je iz tužilaštva, a prenosi Blic.

Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Pretresi su u toku.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Nedimović: Poznajem je površno, vidim je jednom u mesec dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović reagovao je danas na vest o hapšenju pomoćnice ministra za međunarodnu saradnju koja radi u njegovom resoru.

– Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč. Nulta tolerancija za korupciju. Poznajem je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana.

Ministar Nedimović je dodao da je ona zaposlena u Ministarstvu i da je do sada radila korektno, prenose Novosti.

Na pitanje da li je iznenađen što je uhapšena jedna od njegovih saradnica, Nedimović je rekao:

– Više me ništa ne iznenađuje.

Ugledni lekar sa VMA uhapšen zbog primanja mita, kolege u neverici

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sjajno, tako znaci fukcionise Ministarstvo poljoprivrede…vidjaju se jednom mesecno, povrsno se poznaju…i taj lik je bio kandidat za premijera…Boze me sacuvaj! Ko bi rekao da ima gorih i od Ane…

OGLAS

26 Shares
Share via
Copy link