Magazin

Izvršitelji u Boru iselili porodicu sa bolesnim detetom, a onda se javio čovek koji je kupio njihovu kuću na licitaciji

porodica-bor
Foto: Privatna arhiva

Zbog priče porodice Sokočanin ceo Bor se digao na noge. Meštani, gradska vlast i razne organizacije udružile su se da pokušaju da spreče njihovo prinudno iseljenje iz kuće, koju su inače prilagodili ćerki sa brojnim teškoćama u razvoju.

Sokočanini su mislili da su isplatili kredit za kuću, ali im je navodno ostalo još 5.400 evra duga prema banci. Na to se onda nadovezala i kamata izvršitelja, pa su na kraju morali da isplate oko 17.000 evra.

Kako nisu uspeli da sakupe novac, izvršitelji su ih iselili uprkos buntu celog grada, a njihov dom, preuređen za bolesno dete, otišao je na doboš, piše Telegraf.

U svoj toj muci, već su i sami Sokočanini zaboravili da život, pored neprijatnih, ume da priredi i ona druga iznenađenja. Ona koja nas guraju da ne odustanemo kad nam je najteže.

Usledio je telefonski poziv koji je njihov život ponovo okrenuo naopačke, ali ovoga puta na pravu stranu. Čovek koji je na licitaciji kupio njihovu kuću, saznao je za sudbinu porodice koja je tu živela i rešio da im je vrati.

– Čovek je jednostavno video kuću na dobošu, ali zbog hakerskih napada na katastar, nije mogao da pristupi i vidi detalje. Izlicitirao je kuću za svoje roditelje koji žive na petom ili šestom spratu, a već su stari i odgovaralo bi im prizemlje. Mi smo zbog naše ćerke, koja se otežano kreće, izravnali svaki stepenik u kući i onda mu je naša kuća savršeno odgovarala – priča nam Željko Sokočanin.

Tek kad je kupio kuću, ovaj čovek saznao je za celu priču i zašto kuća nema nijedan stepenik.

– Odustao je od namere da u nju useli roditelje i i odmah stupio u kontakt da nam kuću proda i vrati. Rekao je da je i sam roditelj, i da saoseća sa nama, a mi smo imali sreće da je kupi baš takav čovek – prepričava nam Željko.

Porodici je ostalo da sakupi još oko 150.000 dinara, najviše da se plati porez, i kuća će ponovo biti u njihovom vlasništvu!

– Toliko smo blizu toga, a i dalje treperimo. Ne možemo da se opustimo dok sve ne bude gotovo – drhtavim glasom priča nam ovaj hrabri čovek.

Posvećen ćerki, kaže da su oni retka porodica koja je ostala na okupu, iako im dete ima brojne dijagnoze.

– Ćerka sada ima 20 godina. Rođena je u osmom mesecu, kada je imala svega jedan kilogram. Imala je hidrocefalus, ustanovljena joj je i cerebralna paraliza, a onda su usledili i epileptični napadi. Hvala Bogu, ti napadi su bar stavljeni pod kontrolu. Bili smo srećni kada smo joj prilagodili kuću, jer se njome kretala polako, ali je bar išla i to joj je puno značilo – ističe Željko, zahvaljujući se još jednom čoveku velikog srca koji im vraća kuću. Najveću pomoć, dodaje, pružila im je organizacija „Borci za Bor“.

Ako želite da pomognete da priča porodice Sokočanin konačno dobije srećan kraj, novac možete uplatiti na račun: 330-32001863

Miloša jure izvršitelji zbog nepostojećeg duga, mora da dokaže da nema 128 godina

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link