Magazin Srbija

Miloša jure izvršitelji zbog nepostojećeg duga, mora da dokaže da nema 128 godina

Miloš Salaš Crnobarski
Foto: Screenshot / Nova S

Nekom je život majka, nekom maćeha. U Srbiji je pravilo da se kola slome na običnim, obespravljenim građanima, koji su onda primorani da “obijaju” pragove nadležnih službi, kako bi pokušali da isteraju pravdu.

Upravo je takav slučaj sa Milošem, koji živi u okolini Šapca, kojeg Elektrodistribucija Srbije goni zbog navodnog duga, koji je nastao kada je on imao osam godina.

Njemu su se na vratima pojavili izvršitelji, iako nikada nije živeo na adresi na kojem je sporno brojilo bilo prijavljeno.

Već mesec dana pokušava da dokaže da on nije ta osoba, najverovatnije istoimeni komšija iz ulice, nekadašnji solunski borac, koji je napravio pomenuto zaduženje.

Inače, Milošev imenjak preminuo je davne 1973. godine, prenosi televizija Nova S.

Nikada nije imao imovinu, pa ni brojilo

Miloš Marković iz Bogatića, kod Šapca, nikada nije imao imovinu, nije bio vlasnik kuće, a nije imao ni brojilo za utrošak električne energije. Ipak, Miloša danas jure zbog duga za struju koji je nastao kada je on imao osam godina.

Prema podacima iz distribucije, on je prijavio svoje brojilo kada je imao samo osam godina. Dug od 61.000 dinara, Miloš ne može nikako da izbriše, a da stvar bude gora brojilo koje ima dugovanje niti je njegovo, niti je na njegovom placu.

– Oni mene duže za 61.000 dinara, iz 2014. godine, to brojilo je prijavljeno 01.12.1997. godine, a ja sam rođen 29.06.1989. godine što znači da ja kao maloletno lice nisam mogao da prijavim to brojilo – priča Miloš, a prenosi televizija Nova S.

Treba da dokaže na šalteru da nema 128 godina

– Išao sam u distribuciju i u pravnu službu, bili su jako bezobrazni i šetali su me od šaltera do šaltera. Ja sam pokazao moje račune za struju i na njima je nula, jer ja uredno plaćam – kaže Miloš.

Postoji velika šansa da su Miloša zamenili sa komšijom koji je nekada živeo u istoj ulici, a imaju isto ime i prezime.

– Ja sam njima to rekao, moje brojilo je čisto i ja nemam dugovanja a oni mi traže umrlicu čoveka kako bih dokazao da nisam on, pa kako ja da dobijem umrlicu. I ja sada dokazujem da nemam 128 godina totalni apsurd – priča Miloš.

Miloš sada ima veliki problem, sem duga za struju koju nije potrošio, ima dugovanje u kreditnom birou zbog čega ne može ništa da kupi na rate, pa čak ni telefon.

Dok ne dokaže da nema 128 godina, Miloš će morati da živi “vezanih ruku” zbog nemara nadležnih koji su na njegove molbe ostali gluvi.

Izvor: Nova

Limundo pretećim mejlovima pokušava da naplati zastarela i mizerna dugovanja (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

640 Shares
640 Shares
Share via
Copy link