Novi Sad

Novi Sad u plamenu: Izgorela 3 automobila na Novom Naselju, u Petrovaradinu plamen kulja iz zemlje (VIDEO)

Novi sad u plamenu Petrovaradin Novo Naselje
Foto: Printscreen / Instagram / nsuzivo.rs / 192_rs

Novi Sad se sa ponosom ove godine okitio titulom Evropske prestonice kulture, a kako stvari stoje, mogao bi da ponese i neslavnu titulu „vatrenog grada“.

U poslednja 24 časa su se u gradu desila čak dva opasna incidenta, u kojima srećom nije bilo povređenih.

Za jedan još uvek nije utvrđen tačan uzrok, dok je za drugi krivac nesavesno postupanje investitora tj. izvođača radova i samo pukom srećom je izbegnuta veća tragedija.

Tri parkirana automobila izgorela na Novom Naselju

Naime, noćas su na Novom Naselju, u ulici Mileve Marić izgorela tri parkirana automobila.

Kako prenosi Instagram stranica nsuživo.rs, pravovremenom reakcijom vatrogasaca, koji su brzo izašli na lice mesta, sprečeno je dalje širenje vatre.

Požar koji je izbio na jednom vozilu proširio se na ostale, pričinjena je velika materijalna šteta, a parkirani automobili su gotovo u potpunosti uništeni.

Tačan uzrok još nije utvrđen, ali nekako ne izgleda kao da su ga izazvale visoke temperature, a korisnici društvenih mreža su komentarisali kako ih čitava situacija podseća na 90-te godine, kada su kriminalci na ovaj način upozoravali one koji su im se zamerili.

Bagerista presekao gasovodnu cev

Drugi „vatreni“ incident dogodio se danas u Petrovaradinu, a radi se o havariji na gasnim instalacijama u Zlatarićevoj ulici.

Instagram stranica 192_rs objavila je snimak objavila je zastrašujuć snimak, na kojem se vidi kako ogroman plamen kulja iz rupe u zemlji, a za ovu situaciju kriv je bagerista, koji je prilikom iskopavanja presekao gasovodnu cev.

Na placu na kom se incident dogodio, u toku su pripremni radovi za izgradnju nove zgrade, a ovo nije prvi put da nesavesnim postupanjem investitora dođe do havarije na gasovodnoj mreži.

Prema pisanju 021.rs, intervenisali su vatrogasci i ekipa preduzeća Novi Sad – Gas, a u toku je sanacija, kako bi se što pre nastavilo neometano snabdevanje ovim energentom.

Novosađani nisu izdržali da ne prokomentarišu da za ekonomskog tigra nema gasne krize, jer ga prosipamo pošto ga imamo u izobilju.

Izvori: Instagram / nsuživo.rs, Instagram / 192_rs, 021.rs

Novosadski je tražiti slanine od komšije kad te gađa jajetom i prati auto u perionici dok lije kiša (FOTO)

Share via
Copy link