Magazin Novi Sad

Novosadski je tražiti slanine od komšije kad te gađa jajetom i prati auto u perionici dok lije kiša (FOTO)

Šta je novosadski
Foto: Collage / Instagram / nsuživo.rs / Instagram / nsukrivo

Kad se spomene Novi Sad, valjda je prva asocijacija koja svima padne na pamet „laganica“.

Opušteni tempo života, dobrućudni mentalitet, ali i duhovitost u nekim situacijama, koje bi u nekim drugim gradovima bile predmet opasne kavge.

Zato i ne čudi kada na primitivizam nekih sugrađana, pravi „garusi“ odgovaraju duhovitim opaskama, tako da se i oni nekulturniji postide.

Gađanje sa viših spratova solitera stari „sport“ bahate omladine

Naime, na Instagram stranici nsuživo.rs je tako osvanula fotografija kese sa jajima koju je neko od komšija bacio na jednog našeg sugrađanina.

Da se ne lažemo, gađanje ljudi sa viših spratova je „sport“ koji je odavno prisutan u našem gradu i posebno zabavlja školarce i adolescente.

Tako neretko uparađeni za grad možete završiti potpuno mokri, ako neko baci na vas punu kesu vode, a pored koštica od raznog voća, može se desiti da pred Vas ili po Vama bubne i čitava vekna hleba, pa čak i glavica kupusa, što je bio čest slučaj kod Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ tokom devedesetih.

„Neka baci i slanine sledeći put“

U svakom slučaju, umesto ljutnje, psovanja i obećanja „sad ću doći gore, j**aću ti mamu“, gari iz naše priče se odlučio da odgovori na pravi novosadski način.

Prepoznao je odakle je doletela baražna paljba, zadenuo kesu sa jajima na ulazna vrata, uz prigodnu poruku: „Komšija koji me je gađao jajetom, neka baci i slanine sledeći put. Komšija iz prizemlja“.

Primitivca je postideo na zaista originalan način, a ovakav gest je zabavio i brojne naše sugrađane.

„Samo veselo. Sreća da nije pazario kesu sa đubretom. Jaje je ekstra.“, „Baci i neku radžu, neću da se bunim“, „Može da doda hleba i luka uz slaninu, da se ne šteka sledeći put“, „Gospodin“, glasili su neki od komentara na ovoj društvenoj mreži.

Čistoća je pola zdravlja

Drugi primer novosadske opuštencije i ležernosti svakako predstavlja slučaj jednog našeg sugrađanina, koji je rešio da istraje u svojim planovima da opere automobil uprkos jednoj od brojnih monsunskih kiša koje ovih dana zasipaju naš grad.

Kako se vidi na snimku koji je objavila stranica nsukrivo, ovaj badža pažljivo licka svoja kola i ne mari previše za potop oko njega.

Moguće da nije želeo da mu propadne već ubačeni žeton, a možda se pouzdao u to da će dobro voskirana kola ostati čista i na žestokom letnjem pljusku.

„A ovaj što snima čeka red“

U svakom slučaju, dobro ih je oprao, a ovakav potez je takođe propraćen brojnim duhovitim komentarima na ovoj društvenoj mreži.

„Posle toga će ići da zalije baštu“, „A ovaj što snima čeka red“, „Pa to je imao u rasporedu, u čemu je problem ?“, „P**i k**ac sistem“, „Lika garant žena kod kuće iznervirala“, „Šta mu teško, gari“, „Onako novosadski“, „Ovaj je amater, ja zaliv’o paradajz“, „Podrška za palog brata“, „100 dindži da propadne, si lud“, „Hoću da upoznam ovu legendu“, samo su neki od komentara korisnika Instagrama.

Zaista i jedan i drugi primer su toliko „garuski“ tj. novosadski, da više ne mogu biti.

Dokaz da još malo pravog duha ovog grada još nije umrlo, ma koliko se trudili da nas svakodnevno ubiju u pojam.

Novosadska „Dolina gladnih“ više nikad neće biti ista, ruše se „Index Maja“ i „Giros master“ (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link