Novi Sad

Izgorele prostorije udruženja „Vera ljubav nada“ i „Ison“ u Šajkašu

ug-vera-ljubav-nada
Foto: UG "Vera ljubav nada"

Novosadska udruženja „Vera ljubav nada“ i „Ison“ obraćaju se javnosti s molbom za pomoć zbog velikog požara koji je zahvatio prostorije u Šajkašu, a koje su koristili i mladi sa invaliditetom.

Požar se, kako kažu, dogodio 29. aprila u ogranku udruženja „Vera ljubav nada“, gde su konjički klub i mala fabrika vode u kojoj rade mladi sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a šteta je stopostotna.

ug-vera-ljubav-nada-3
Foto: UG „Vera ljubav nada“

Deo prostora koji je izgoreo bio je hostel sa korisnike usluga ovih udruženja, što su mahom mladi sa invaliditetom koji su radno angažovani i imaju redovnu terapiju s konjima, kao i mladi korisnici socijalne zaštite.

Povređenih nije bilo. Predstoje obimni radovi na rekonstrukciji uništenih prostorija, a udruženja mole sve one koji mogu da bilo koji način da pomognu – novčano, u građevinskom materijalu ili „u rukama“, da se jave.

ug-vera-ljubav-nada-2
Foto: UG „Vera ljubav nada“

„Svaka pomoć je dobrodošla za obnovu prostora, a na taj način mladima sa invaliditetom dajemo šansu da budu radno angažovani, vidljivi i korisni članovi društva jednakih šansi“, navodi se u apelu.

ug-vera-ljubav-nada-4
Foto: UG „Vera ljubav nada“

Kontakt osobe su Maja Dunović – 062/332-064 i Miodrag Blizanac – 064/114-8148.

Izgorela kuća u Novom Sadu, ukućani i pas pobegli na vreme (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link