Srbija Vesti

Moramo: Desničari glasali protiv prigovora opozicije i stali uz SNS

milica-zavetnica
FOTO: MILAN ILIC / RINGIER

Radomir Lazović, iz Ne davimo Beograd i koalicije “Moramo”, izjavio je sinoć (10. april) da su predstavnici NADE i Zavetnika glasali protiv prigovora na izborne nepravilnosti koje su Gradskoj izbornoj komisiji podneli “Ujedinjeni za pobedu”, “Ajmo ljudi” i “MORAMO”.

– Iako su govorili da će podržati namere opozicije da se u Beogradu smeni režim Aleksandra Vučića, predstavnici NADE i Zavetnika, u Gradskoj izbornoj komisiji glasali su večeras protiv prigovora – rekao je Lazović.

Kako dodaje, svi prigovori opozicije su odbijeni, između ostalog i glasovima desničarskih organizacija.

– Ovo je jasan pokazatelj da ove organizacije sede na dve stolice i da zapravo nemaju nameru da ugrožavaju naprednjačku vlast u Beogradu. Pravni tim Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo“ podneće upravnom sudu žalbe na odluke GIK-a – kaže Radomir Lazović za Danas.

Podsećamo da su opozicione organizacije podnele veliki broj prigovora zbog izbornih nepravilnosti koji bi, da su usvojeni, vodili ponavljanju izbora na mestima gde su se nepravilnosti desile.

Prema procenama, bilo je dovoljno da se izbori ponove na 20 biračkih mesta kako bi lista „Ajmo ljudi“ prešla cenzus i tako promenila odnos snaga opozicije i vlasti u skupštini grada.

S najnovijom promenom strane i stajanjem uz naprednjake, NADA i Zavetnici će, prema rečima Radomira Lazovića, onemogućiti da dođe do promene vlasti u Beogradu.

A šta kažete na ideju da se, naposletku, svi zajedno učlanimo u SNS?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

905 Shares
905 Shares
Share via
Copy link