Magazin Srbija

Novopazarska firma ispušta cement direktno u reku (VIDEO)

Foto: Screenshot / Eko straža / Twitter

Nesavesno postupanje prema prirodi koda nas je postala žalosna svakodnevica. Upravo iz ovog razloga ne čudi što su nam šume i reke postale deponije, prepune kojekakvog otpada, koji uništava predivnu srpsku floru i faunu.

Da ovakvo ponašanje predstavlja uobičajen način ponašanja srpskih privrednika, svedoči nam i najnoviji primer u kojem vozač mešalice opušteno prosipa ostatke cementa u reku Rašku.

Snimak ovog incidenta prenela je putem posta na Tviteru „Eko straža“, koji je objavljen 30. aprila.

Na snimku se jasno može uočiti logo novopazarske kompanije „Ukras“, koja se još u Jugoslaviji bavila proizvodnjom, preradom i ugradnjom svih vrsta mermera i granita, a nakon privatizacije, 2006. godine, proširila je svoje delatnosti i na oblast visokogradnje.

Kako se navodi na sajtu kompanije, ova firma pored Srbije, posluje i u Crnoj Gori, Belgiji, Holandiji i Nemačkoj, gde se svrstala među pet najvećih građevinskih firmi.

Da li i u ovim državama važe isti ekološki standardi ne znamo, ali je video izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama. Uglavnom su Tviteraši izrazili svoje negodovonje i zgražavanje pomenutim postupkom, apelujući da se počinilac kazni.

– Spas su duplo veće ekološke kazne! – napisao je jedan korisnik ove društvene mreže.

– Vlasnika „Ukras-a“ pod hitno smestiti u ustanovu za mentalno obolele i oduzeti mu svu imovinu, a nadležne koji na ovo ne reaguju u zatvor- napisao je drugi Tviteraš.

– Šta ova napaćena reka vuče za sobom, ovo je samo mali deo – napisao je treći.

Ne znamo da li će nadležni reagovati, ali uz ovakav maćehinski odnos prema prirodi, neće puno toga ostati ostati budućim generacijama.

Ekološki problem u Srbiji je stvaran i hitan, potrebno je osvestiti svakog građanina

50 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap