Srbija

U sanitetu Hitne pomoći pronađena 3 kg droge, reakcija vozača zbunila policajce

hitna-pomoc-ambulantna-kola
Foto: RTV (Aleksandar Galić)/Ilustracija

Policajci su zaustavili sanitet registarskih oznaka Raške, na putu između Novog Pazara i tog grada, nakon čega su odlučili da detaljno pregledaju vozilo

Vozač ambulantnih kola Hitne pomoći iz Raške uhapšen je večeras nedaleko od Novog Pazara nakon što su policajci pronašli tri kilograma marihuane u sanitetu za čijim volanom se nalazio.

Policajci su zaustavili sanitet registarskih oznaka Raške, na putu između Novog Pazara i tog grada, nakon čega su odlučili da detaljno pregledaju vozilo.

– Pre toga, policajci su dobili dojavu da se baš u tom sanitetu nalazi droga. Organizovana je akcija, vozač saniteta je presretnut na putu i ispostavilo se da je dojava bila tačna – kaže izvor iz istrage, piše Informer.

Prema njegovim rečima, nakon što je vozač priveden, kola Hitne pomoći policajci su odvezli ispred policijske stanice u Novom Pazaru, a zatim pronašli drogu u kombiju.

– Privedeni vozač saniteta se sve vreme smejao, a u jednom trenutku i mahao slučajnim prolaznicima. On će biti detaljno ispitan o pronađenoj marihuani – priča on.

Podsetimo, sanitet je zaustavljen u blizini naselja Šestovo, kod Novog Pazara.

Direktor Doma zdravlja Milisav Galjak rekao je da očekuje od nadležnih institucija da otkriju istinu.

– Zatečen sam tom informacijom. Apelujem na nadležne da se sazna istina i sankcioniše se bez obzira ko je u pitanju – rekao je Galjak.

Osumnjičeni je na saslušanju i biće predat nadležnom Tužilaštvu. Inače, od početka 2022. godine do danas, Kriminalistička policija u Novom Pazaru zaplenila je preko 400 kila različitih vrsta opojnih supstanci.

„Pao“ penzioner-diler, policija mu pronašla heroin, marihuanu i pištolj

Izvor: Telegraf.rs

Share via
Copy link