Lifestyle Magazin

Ispovest iz porodilišta u Sremskoj Mitrovici: Sestre su je vređale i govorile joj da je krava!

Porođaj je jedan od najvećih strahova u životu svake žene. Kada dodđe do tog „najsrećnijeg“ momenta u životu ženi je najpre potrebna podrška osoblja da bi taj strah prevazišla i da bi sve prošlo u najboljem redu.

Česti su slučajevi da se u srpskim porodilištima scene neprimernog ponašanja prema porodiljama dešavaju a jedna mama iz Sremske Mitrovice prenosi svoje loše iskustvo iskustvo iz perioda trudnoće i sa porođaja, piše YuMama.

– Trudnoću sam vodila u Sremskoj Mitrovici, prva beba je u pitanju. Prvo su mi rekli da beba ima Daunov sindrom i da moram da radim neki test koji košta skoro 1000 evra. Otišla sam kod privatnog lekara i uradila 4D ultrazvuk – beba je bila zdrava.

Do devetog meseca trudnoće su mi govorili da je dečak, a onda u devetom, odjednom, devojčica.

– Kada sam otišla da se porodim, uzeli su mi dokumenta i rekli da se presvučem. Ulazak u salu je za mene bio katastrofalan. Ženica pored mene, koja se porađala čitavu prethodnu noć (zaboravih napomenuti da sam ja došla ujutru u 6h, a oko pola sedam sam bila na stolu), više nije imala snage. Sestre su je vređale, govorile joj da je krava, psovale joj majku, rekle da ne sme više nikada doći tu da se porodi. Da je „debil“ koji želi da ubije svoje dete… i još mnogo drugih bljuvotina. Bila sam u šoku! Sva sreća, kad je meni krenuo porođaj menjala se smena se, i nisu te „čuvene“ babice bile, nego su došle druge. I da, žena se porodila, prirodno, i rodila dečaka teškog 4.800 grama i dugog 62cm, bez ikakve pomoći, seckanja i sličnog. Eto kakvi sve rade! – odaje ona.

– Što se tiče higijene, bilo je katastrofa, a hrana „onako“, nije nešto posebno, ali nije ni ružna, može da se jede – priseća se ova mama.

Majka otpuštena iz porodilišta sa tuđom bebom

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Puno zena ima zalosne price iz porodilista ali cute. I ja sam jer mi samo bilo bitno da izvucemo zivu glavu. Hvala Bogu. Sram bilo celokupno zdravstvo ove zemlje( cast izuzecima kojih je vrlo malo).

  • I meni su cuveni Mitrovcani rekli da beba ima patau ili edvardsov sindrom, hvala bogu zivo i zdravo dete. 40 zena na 2 tus kabine i wc, hrana od 2015-2019 se mnogo pogorala, uglavnom je dorucak i vecera pavlaka i porodica mora donositi porodilji hranu ukoliko misli da doji. M roman bih mogl napisati o tom poridilistu, tuga, jad i beda!

OGLAS

316 Shares
316 Shares
Share via
Copy link