Magazin

Iskrena priča iz BiH: „Dok ja vozim viljuškar, oni sede u kafani i smiju mi se“

<img src="https://i.ytimg.com/vi/vUGOYOLG29M

Iz Bosne i Hercegovine stiže nam jedna iskrena i nesvakidašnja priča. Monika Macan tvrdi da za one koji žele da rade, nijedan fizički posao nije težak, te dodaje da bez problema i sama cepa drva.

“Ja ne razumijem narod koji sjedi u kafani po čitav dan i smiju mi se ako ja vozim viljuškar. Pa ja sam cura i vozim viljuškar i onda? “ – ovako svoju priču počinje mlada preduzetnica Monika Macan.

Ona je iz Italije preselila u Bosnu i Hercegovinu sa namerom da u Kozarskoj Dubici pokrene svoj biznis. U tome je i uspela, danas je vlasnica preduzeća koje se bavi preradom drveta.

Početak, kaže, nije bio lak.

-Na početku nisam znala ništa. Išla sam da učim voziti viljuškar, sada već imam i diplomu. Hvala Bogu, šoferi su bili dobri. Na početku su imali strpljenja, tako da ja sada sama tovarim, ponosno priča Monika za Dnevnick.com.

– Ko hoće da radi za novac – radiće, ko neće – neće. Posla ima, imaju puno mogućnosti pilane, ima puno i prijevoznika što nemaju šofere, priča Monika.

Njeno radno vreme počinje u 7 ujutro, završava u 8 naveče. Mnogo radi, ali se ne žali, kaže da je od ničega sebi stvorila firmu. Na to je ponosna.

– Ako se trudiš sve je moguće, ja mogu reći da sam srećna sada, kaže Monika.

Njena poruka, posebno mladima je, da ako žele da nešto imaju moraju i mnogo da rade, mnogo čega da se odreknu, ali i da se ne stide nijednog poštenog posla.

Oglas ovog Novosađanina je naša surova slika i prilika

Izvor: 6uka 

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link