Svet

Ilon Mask nudi 5.000 $ momku da ugasi Tviter nalog koji prati njegove privatne letove

privatni-avion-mask
Printscreen/YouTube/Luxury Life

Izvršni direktor Tesle, Elon Mask, ponudio je 5.000 dolara 19-godišnjaku da ugasi Twitter nalog koji prati njegove privatne letove, rekao je tinejdžer za Protocol.

Džek Svini vodi 15 naloga za praćenje letova koristeći bot koji je kreirao i koji automatski objavljuje kada avion slavne ličnosti poleti ili sleti na aerodrom.

Svinijev nalog koji prati Maskove letove ima najviše pratilaca, sa više od 97.000, a njegova popularnost navela je Maska da pošalje direktnu poruku ovom tinejdžeru.

„Ne sviđa mi se ideja da me upuca neki ludak“, rekao je Mask u poruci, nudeći 5.000 dolara Sviniju da ugasi nalog, prema pisanju Protokola.

Elon Mask je nedavno rekao da nalozi na društvenim mrežama koji prate njegovo kretanje “postaju bezbednosni problem”.

„Ima li šanse da povećate to na 50.000 dolara? To bi bila velika podrška za moj koledž i možda bi mi omogućilo da kupim auto, možda čak i Model 3“, odgovorio je Svini.

Poslednja razmena između Maska i Svinija dogodila se pre nedelju dana, kada je Svini rekao da će obrisati nalog bez novca ako mu Musk da praksu u njegovoj kompaniji. Tinejdžer je rekao da Mask još nije pročitao poruku.

Svini je objasnio Masku kako je uspeo da pronađe javno dostupne podatke o njegovom privatnom avionu kako bi napravio algoritam koji automatski objavljuje status Maskovih letova na Twitter-u.

Iako je status Maskovih letova javna informacija, samo oni koji dobro poznaju industriju znaju gde da ih pronađu, piše Protokol a prenosi Telegraf.

Kako su 10 najbogatijih ljudi na svetu prošle godine zaradili 402 milijarde dolara?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

14 Shares
Share via
Copy link