Svet Vesti

Kompanija “Tviter” više ne postoji

tviter

„Tviter“ je prestao da bude kompanija nakon spajanja sa novom korporacijom Ilona Maska „X“, što je pokrenulo nove spekulacije o tome šta Mask namerava da uradi sa popularnom društvenom mrežom.

Da „Tviter“ više nije kompanija stoji i u dokumentima koje je 4. aprila sudu podnela aktivistkinja Laura Lumer protiv kompanije i njenog bivšeg direktora Džeka Dorsija, navodi „Blumberg„.

„Tviter je spojen sa „X“ korporacijom i više ne postoji“, navodi se u sudskom dokumentu.

Nije jasno šta ove promene znače za „Tviter“, koga je Mask kupio prošle godine za 44 milijarde dolara. Mlijarder je ranije pominjao da bi „Tviter“ mogao da ubrza formiranje „X aplikacije za sve“, nalik na kineski „WeChat“.

Ova super-aplikacija kompanije „Tencent“ se u Kini koristi za sve – četovanje, plaćanje računa, kupovinu, zakazivanje karata za različite događaje i slično.

Vlasnik Ilon Mask je rekao za Bi-Bi-Si da je upravljanje kompanijom „prilično bolno“, uporedivši je sa vožnjom na rolerkosteru.

U intervjuu, multimilijarderski preduzetnik je rekao i da bi prodao kompaniju kada bi naišao pravi kupac.

Upitan da li se kaje zbog kupovine Tvitera, Mask je odgovorio da je „nivo bola izuzetno visok“, ali i da „nije dosadno, već prilično uzbudljivo.“

Tviter, koji više nema tim za odnose s javnošću, nije odgovorio na pitanja medija.

Izvor: BBC, Nova

Istetovirao na čelu ime Ilona Maska i raketu, nada se da će ga milijarder poslati na Mars (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
26 Shares
Share via
Copy link