Magazin Srbija

Brat Ane Brnabić zaradio 4,1 miliona evra iz budžeta pa se povukao da ne ispadne da nije fer

Tokom 2020. godine, firma Aseko, u kojoj je donedavno jedan od direktora bio brat premijerke Igor Brnabić, potpisao je niz ugovora sa državnim institucijama, firmama i agencijama. Jedan od ugovora koji je potpisan (i to u sred vanrednog stanja) bio je i sa Javnim komunalnim preduzećem “Infostan tehnologije”.

Naime, “Infostan” je još 20. februara sklopio posao sa firmom Aseko u kojoj je tada radio Igor Brnabić. Pomenuta firma ujedno je bio i jedini ponuđač za posao “zamena aktivne mrežne opreme”, što nije prvi slučaj da je bivša firma Igora Brnabića jedina uspunjavala uslove javne nabavke.

Pomenuti ugovor sklopljen je 18. marta, a ukupna vrednost posla iznosila je gotovo 30 miliona dinara (29. 919. 960,00).

Vest da je brat premijerke Srbije Igor Brnabić podneo ostavku na mesto direktora kompanije Aseko za našu zemlju prošla je kroz centrifugu vesti kojom je srpska javnost svakodnevno zatrpana, nedovoljno zapaženo. Istina je da ovo nije ni mala ni nebitna informacija, s obzirom da je mesecima unazad objavljivan spisak ugovora koje je ova kompanija sklopila sa državnim institucijama i tako iz budžeta Srbije isisala više od 4,1 miliona evra. U takvim okolnostima, ostavka Igora Brnabića izgleda kao svojevrsno priznanje da ovde nisu bila čista posla, te da je pod pritiskom javnosti morao da se povuče.

Čitavu seriju višemilionskih ugovora kompanije Aseko koju je u Srbiji do pre samo nekoliko dana vodio rođeni brat premijerke Ane Brnabić, u javnost je plasirala potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, piše Nova.

Povodom ostavke koju je podneo, Igor Brnabić je govorio za Insajder, gde je naveo da se povukao sa mesta direktora jer ne želi da bude tema političke kampanje, te da mu je dosta da bude kolateralna šteta.

“Ja nisam tema cele te kampanje. Aseko nije tema cele te kampanje. Tema te kampanje je Ana Brnabić. Meni je dosta toga da ja budem tu neka koletaralna šteta”, naveo je za Insajder Igor Brnabić.

On je rekao da veoma ceni to što njegova sestra radi i da želi da je podrži.

“I ova ostavka je jedan do načina da je ja podržim. Da sutra ne može niko da kaže evo šta je sada sa sukobom interesa. Evo šta je – ja neću raditi više u Srbiji do daljnjeg, dok god je ona premijerka ja neću biti na ovom tržištu. Da niko više u budućnosti ne bi mogao da mi postavi pitanje da li je nešto bilo fer ili nije bilo fer, da bude sve transpretno i da idemo dalje”, rekao je Igor Brnabić u intervjuu za Insajder.

Stefanović prodavao oružje iz policije firmi svog oca na “dođeš mi”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link