kampovanje-glamping-luksuz
Izvor: laurelandwolf.com
Putovanja Smeštaj Vesti Novi Sad

Ideja za biznis: Glamping!

U moru prodavnica zdrave hrane i frizerskih salona razmišljate kako biste mogli da pokrenete dobar privatni biznis? Predstavljamo vam Glamping, novi svetski hit, koji osvaja svet. A znamo da mi u Srbiji uvek malo kasnimo, pa zašto to ne biste iskoristili i prvi pokrenuli glamping turizam u Srbiji.

Šta je zapravo glamping? Ukratko, ovo je spoj luksuznog turizma i glamura, komfora, kampovanja i prirode. Koncept je osmišljen u Velikoj Britaniji još pre 10tak godina, a u poslednje vreme postao je popularan u Americi, Francuskoj i Holandiji. Mnogi ljudi koji žive na selima, ili na planinama i imaju velika gazdinstva, u svom dvorištu postavili su šatore. Ali ne bilo kakve.

theclampingshowglamping-sator-luksuz
Izvor: theclampingshow

U njima nisu vreće za spavanje, i ne oseti se miris zemlje i trave. Kreveti su pravi, posteljina svilena, vatra upaljena, a večera spremna. Praktično, kao u svakom luksuznom hotelu, osim što ste u šatoru, daleko od grada, buke i komšija. Hrana je uglavnom domaća koju pripremaju vlasnici imanja, odnosno šatora, a noćenje košta od 100 evra pa čak i preko 1.000 evra u zavisnosti od lokacije i veličine smeštaja.

U nekim šatorima pronaći ćete čak i toalet i tuš kabinu, a najpopularnije destinacije su u džunglama, šumama, na planinama ili čak u pustinjama. Razmišlajte li već gde biste u Srbiji mogli da postavite prvi glamurozni kamp?

glamping-suma-sator
Izvor: glamping.com

Ovo je sigurno grana turizma koja bi privukla strane turiste, s obzirom na to da većinja njih traga za nečim jedinstvenim, drugačijim, za avanturom i adrenalinom. U Srbiji još uvek niko nije pokrenuo ovako nešto, a prostora za glamping svakako ima. Na sajtu glamping.com možete postaviti fotografije svog kampa, navesti lokaciju, cenu i sve ostale podatke, i čekati. Sigurno će vas već za nekoliko dana zvati bračni par iz Kalifornije koji putuje svetom i baš su odlučili da posete Srbiju i da spavaju u glamuroznom šatoru. Nikad se ne zna!

Jeste li čuli za stan na dan u Novom Sadu?

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share