Magazin

I pop je zbrisao iz Srbije i otišao u Nemačku da vozi autobus

Tiho i bez najave, sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio se šabačkom epikopu Lavrentiju na poverenju, napustio je poverenu parohiju i sa porodicom otišao u Nemačku, da u Baden-Badenu vozi autobus.

Petar je čvrsto odlučio da sa porodicom, ženom i dvoje dece, ode daleko od svoje zemlje i parohije koju je vodio.

Pre odlaska u Nemačku pozdravio se sa najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitava porodica. To je ujedno i obrazloženje zašto je predao parohiju, pišu “Novosti“.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu. Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke.

– O kolegi i bratu u Hristu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio u Jevremovcu u naselju Čavić, gde se protezala njegova parohija – kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima imao jednu od najboljih parohija. On će kako pišu Novosti nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.

Marjan je najneobičniji vozač GSP-a i svaki dan sa putnicima napravi selfi

2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link