Magazin

I dalje odbijamo da poverujemo da je Burden sebi oduzeo život

U intervjuu koji je dao nekoliko dana pre nego što je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Francuskoj Burden je pričao o svojoj emisiji, mestima koje je posetio, filmovima koje gleda, a najviše o svojoj životnoj saputnici poslednjih godina, glumici Aziji Argento.

Ništa, aposolutno ništa nije nagoveštavalo tragediju koja je usledila…

Slavni kuvar (61) oduzeo je sebi život, iako razlozi još uvek nikom nisu poznati, niti iko može da veruje da se to stvarno dogodilo.

– Kad god mogu da radim sa Azijom, makar to bile i samo manje sugestije, to je velika pomoć mojoj emisiji. Voleo bih da ona nastavi da radi kao reditelj moje emisije. Samo, ne verujem da možemo da je priuštimo. Ali ništa ne bih voleo više od toga da ponovo radimo zajedno. Ona je to iskustvo učinila neverovatnim – rekao je tada i dodao da je svaka nova saradnja samo prirodan tok za njihovu neverovatnu povezanost.

Azija se u poslednje vreme našla u žiži javnosti, kada je za mikrofonom tokom Kanskog festivala jasno i glasno rekla da ju je Harvi Vajnstin silovao baš tu, te da su mnogi prisutni u sali znali da on taj festival, koji bi trebalo da bude ugledan, koristi da bi namamio nove žrtve, a ćutali su i nisu ustali protiv njega.

Zbog reakcije medija na ovaj slučaj u njenoj rodnoj Italiji i napada na nju, bila je prinuđena da napusti zemlju.

– Godine 1997. silovao me je Harvi Vajnstin ovde u Kanu. Ovaj festival bio je njegovo lovište. On će živeti osramoćen, odbačen od filmske zajednice, koja ga je nekada podržavala i prikrivala njegove zločine. Čak i večeras, među vama ovde sede oni koji bi trebalo da odgovaraju za svoje ponašanje prema ženama, koje je potpuno neprikladno – rekla je tada, nakon čega je objavila na Tviteru da joj je jedino Spajk Li čestitao na ovom govoru.

– To je činilo veliki deo našeg života u poslednje vreme – rekao je Burden o ovom iskustvu kroz koje je prošao sa svojom voljenom:

– Kao što možete da pretpostavite, to je sve veoma teško palo Aziji, ali u isto vreme je veoma inspirišuće. Sada joj se obraćaju mnoge žene koje su spremne da podele svoje iskustvo. A to je nešto što ona shvata veoma ozbiljno.

Prisećajući se tog trenutka, Entoni je rekao:

– Od trenutka kada sam saznao da je pozvana da preda nagradu za najbolju žensku ulogu, znao sam da će to biti nuklearna bomba. Bio sam tako ponosan na nju. Potpuno bez straha ušetala je u lavlju jazbinu i rekla je ono što je rekla, na način na koji je rekla. Bio je to neverovatno snažan momenat. Počastvovan sam što poznajem nekog ko ima toliko snage i toliko je neustrašiv da učini nešto takvo.

Tada se delovalo da je veza Burdena i Arđentove prirodna i idilična simbioza, koja će trajati dugo.

– Ona sluša moje predloge i često, ako ne i uglavnom, ih odbije. Ali to je Azija, ona tako radi. Brutalno je iskrena u vezi sa svim u životu i to je sjajan kvalitet.

Samo nekoliko dana kasnije Entoni Burden više nije mogao da nađe razloga da nastavi život.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
345 Shares
345 Shares
Share via
Copy link