Magazin Novi Sad

U Novom Sadu večeras manje baklji i vatrometa, SNS iz Niša negira povezanost sa kontraprotestima

Sedme večeri uzastopno, posle redovnog aplauza podrške medicinarima, građani su udaranjem u šerpe, duvanjem u pištaljke i puštanjem glasne muzike iskazali nezadovoljstvo potezima vlasti.

Akciji koju je pokrenula inicijativa Ne davimo Beograd, odazvao se veliki broj građana širom Srbije, a buka je iz dana u dan glasnija.

U 20.30 čulo se “Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove!”, s razglasa iz pojedinih delova Novog Sada, ali ovoga puta, bez baklji i vatrometa, za razliku od prethodnih večeri, piše N1.

Građani Niša i večeras su bukom pokazali nezadovoljstvo vlašću, čule su se petarde, pištaljke, vuvuzele, a bilo je i vatrometa u pojedinim delovima grada.

Međutim, izgleda da je odgovor pristalica vlasti izostao, a urednica “Južnih vesti” na Tvitru je napisala – Izgleda da večeras nije bilo podele paketa u Nišu. Nisam ništa čula – aludirajući na objašnjanje niškog SNS zašto su njihovi članovi prethodnih večeri bili na ulicama tokom zabrane kretanja.

Niški odbor SNS se danas tokom dana obratio saopštenjem u kom negira povezanost sa organizovanjem paljenjem baklji i vatromata i puštanjem antiopozicionih slogana sa razglasa.

Gradski odbor Naprednjaka najoštrije osuđuje „zlonamerno pisanje pojedinih medija“ o nočnim bakljadama na krovovima zgrada, piše Danas.rs.

Ti mediji, piše niški odbor SNS, „selektivnim iznošenjem činjenica, poluinformacijama i izvođenjem paušalnih zaključaka da se radi o ‘naprednjacima’, Srpsku naprednu stranku deklarišu kao direktnog i isključivog organizatora performansa na kojima su građani iskazali bunt protiv laži i obmana kojima se služi jedan deo opozicije na čelu s Draganom Đilasom“.

Podsetimo, Južne vesti su objavile tekst i fotografiju da je među muškarcima koji su se okupili radi “bakljade” u naselju Palilula u Nišu, primećen i predsednik te gradske opštine Aleksandar Ždrale.

Prisustvo predsednika Opštine Palilula SNS Niš je opravdao objasnivši kako se Ždrale tu našao jer je dobio obaveštenje da je podela paketa pomoći u toj opštini zaustavljena zbog “verbalnog napada na volontere”.

Opština tumači da su „pojedini mediji, neproveravajući činjenice, na volšeban način pokušali da Gradsku opštinu Palilula i predsednika Aleksandra Ždrala dovedu u vezu sa izgrednicima koji su incident izazvali“ što Opština „sa gnušanjem odbacuje kao neuspeli pokušaj zamene teza“.

U saopštenju se navodi da će penzioneri narednih dana ipak dobiti pakete.

Izvor: N1/Danas

Novosadska policija pustila mladiće sa bakljama jer su imali dozvolu za kretanje

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

273 Shares
273 Shares
Share via
Copy link