Magazin Novi Sad

Novosadska policija pustila mladiće sa bakljama jer su imali dozvolu za kretanje

sns-na-krovovima

Petnaestak mladića koji su na krovovima zgrada u novosadskom Bulevaru Cara Lazara od broja 41 do 43 napravili bakljadu i vatromet u znak “spontane” podrške Vladi Srbije, policija je legitimisala i pustila ih jer oni, kako je rečeno novinarima, imaju dozvole za kretanje posle početka policijskog sata, javlja N1.

Ove mladiće su policiji prijavili stanari te novosadske zgrade uz konstataciju da oni nisu njihove komšije.

Ispred zgrade se u jednom trenutku pojavila upravnica koja je pozvala policajce da provere ko su ti mladići, javio je poral Autonomija.

Policija je došla sa tri automobila i maricom sa pripadnicima interventne jedinice.

Iz zgrade je potom petnaestak mladića sa maskama preko lica slobodno išetalo iz zgrade, jer ih je policija legitimisala i rekla okupljenim novinarima da svi imaju uredne dozvole za kretanje nakon 18 sati.

Jedan od njih se svađao i sa novinarima i sa policajcima.

Policajci su takođe rekli da oni nisu nadležni za uznemiravanje stanara i da je to posao komunalne milicije.

Stanari zgrada tvrde da su mladići oko 17.45 došli belim kombijem i uneli u zgradu miksetu, zvučnike i tonsku opremu sa koje su puštali snimljenu parolu “Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove”.

Slična bakljada odigrala se i na krovu poslovne zgrade na Bulevaru oslobođenja preko puta bivšeg Pokrajinskog SUP-a, javila je Autonomija.

Građani su javili i da su videli dva mladića u crnim trenerkama sa kapuljačama na glavi na krovu zgrade pored Osnovne škole “Jovan Popović” kako su najpre ispalili vatromet a onda izapalili baklje.

Inače, sinoć su građani Novog Sada, posle aplauza lekarima, ponovo u 20.05 u većem delu grada lupali u šerpe i duvali u pištaljke nezadovoljni što su još uvek na snazi represivne mere zbog pandemije koronavirusa.

SNS ekipe imaju dozvole za kretanje, upadaju u tuđe ulaze i zauzimaju krovove

PARTNERI SAJTA


125 Shares
125 Shares
Share via
Copy link