Magazin Novi Sad

Ne smeta Limancima hrvatska zastava, već fašisti koji mašu srpskom, prljaju je i skrnave

hrvatska zastava liman

Tokom prethodne noći (5-6. oktobar) nepoznati počinioci postavili su zastavu Republike Hrvatske ispred prostorija Mesne zajednice „Liman“ u Novom Sadu, na mestu predviđenom za simbole države Srbije.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Dragoljub Perković za portal 021.rs kaže da oni nisu postavili ovu zastavu i da je o svemu obaveštena i policija.

„Referentkinja je videla zastavu kada je došla na posao, pozvala je Gradsku upravu za opšte poslove i oni su došli i skinuli zastavu. Nakon toga sam pozvao policiju. Policija je došla, napravila uviđaj i uzela podatke“, ističe Perković.

Kako dodaje, očigledno je da je reč o nastavku pritisaka na savete u kojima većinu čine nezavisni kandidati.

„Juče smo imali sednicu, izloženi su svi ti slučajevi koji su se dešavali i očigledno je da svi dolaze iz iste kuhinje“, kaže Perković.

On navodi da je bio već jedan slučaj neovlašćenog isticanja zastave koji nisu prijavili.

„Nakon Dana zastave zatekli smo na mestu predviđenom za državne simbole neovlašćeno istaknutu zastavu AP Vojvodine. Tada smo skinuli sve zastave – i državnu i tu koja je bila neovlašćeno stavljena“, priča predsednik MZ Liman.

Vest o hrvatskoj zastavi na prostorijama MZ „Liman“ oko 8h objavio je portal NS uživo navodeći da su im fotografije i snimak poslali „uznemireni građani“.

U tekstu pod naslovom „Skandal na Limanu 1: Umesto srpske vijori se hrvatska zastava“ ovaj portal navodi da „u vremenu kada nekolicini Limanaca smeta srpska trobojka, koju Đilasova armija srbomrzaca šara i uništava, zastava Hrvatske slobodno se vijori i to ispred Mesne zajednice čiji ‘nezavisni’ članovi Saveta otvoreno podržavaju Đilasa, Jeremića i Novakovića“.

Međutim, kako je utvrđeno na jučerašnjoj sednici, članovi Saveta otvorenu podršku ovim predstavnicima opozicije nikada nisu dali, budući da su izveštaji sa sednice bili falsifikovani.

U prilog toj tvrdnji za koju su glasali svi članovi Saveta ide i to da je na izveštajima naveden datum održavanja sednice 5. oktobar, a da su oni deljeni istog tog dana u ranim jutarnjim časovima.

Limancima ne smeta srpska zastava, smetaju im fašisti i nacisti koji mašu našom srpskom trobojkom, protivustavno je skrnave i protivzakonito malterišu, farbaju i uništavaju naše fasade, kukavički krijući se iza naših građanskih simbola, skrnaveći ih i zloupotrebljavajući ih.

Niko na Limanu ne mrzi srpsku trobojku, pa ni hrvatsku, jer Limanci nemaju komplekse niže vrednosti. Limanci su za razliku od Radikala naučili da žive jedni sa drugima.

Vladajuće strukture dovlače naciste i fašiste iz drugih gradova, ucenjuju mlade gubitkom posla, prete učenicima da će im roditelje isterati na ulicu, ucenjuju i zlostavljaju, pa onda takvima daju u ruke NAŠE zastave, kukavički prikrivajući svoju bolesnu maniju za osvajanjem vlasti u svakom kućnom savetu, svakoj mesnoj zajednici, svakom izvoru prihoda, jer ne sme nikome ništa ostati osim njima i njihovoj deci…

Zvao me klošar iz limanskog detinjstva za siguran SNS glas u Novom Sadu. Ovako je bilo…

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

362 Shares
362 Shares
Share via
Copy link