Magazin

Uživajte umereno: 10 prehrambenih namirnica od kojih možete imati halucinacije

Ako bi preterali sa nekom od ovih 10 rehrambenih namirnica, mogle bi vam se javiti halucinacije, kao i još neke ne preterano prijatne nuspojave. Budite umereni i pažjivi…

Crna kafa

Jedna američka studija je pokazala da ispijanje sedam šoljica crne kafe dnevno može da izazove halucinacije. Nakon te količine, ispitanicima su se pričinjavali zvukovi, a neki su osetili i ono što su nazvali “prisustvo duhova”.

Čokolada

Čokolada sadrži anandamide, koji u velikim količinama u telu proizvode efekat vrlo sličan pušenju marihuane. Osoba koja ima otprilike 60 kilograma trebalo bi odjednom da pojede oko 11 kilograma čokolade, kako bi se ovi efekti ispoljili.

Dud

Konzumacija nezrelog duda takođe može da izazove halucinacije, ali i probavne smetnje.

Sir Stilton

Jedna britanska studija otkrila je da konzumacija 20 grama sira Stilton pre spavanja izaziva bizarne snove.

Feferone

Feferoni izazivaju osećaj peckanja u ustima i grlu, a kapsaicin iz te biljke podstiče telo na pojačanu proizvodnju endorfina, zbog kog možete da se osetite veoma raspoloženo, a možda i pomalo “drogirano”.

Gljive

Neke vrste gljiva sadrže halucinogena sredstva poput psilocina i psilocibina, koja pojačavaju emocije i percepciju okoline.

Mak

Mak je namirnica sa jakim narkotičkim svojstvima jer sadrži visoke procente alkaloida morfijuma. Setite se toga kada poželite posegnuti za drugom, trećom ili četvrtom kriškom makovnjače.

Deverika

Vrsta deverike (sarpa salpa) može da izazove višednevne halucinacije. U starom Rimu, navodno, ova riba se jela upravo zbog svojih narkotičkih svojstava.

Pšenično brašno

Ergotizam je trovanje brašnom od pšenice koja je zaražena ergotaminom. Trovanje se manifestuje halucinacijama, grčevima, ali i odumiranjem osećaja u prstima.

Muškatni orašćići

Muškatni oraščić sadrži materiju miristicin sa jakim narkotičkim delovanjem, zbog čega bi konzumacija većih količina tog začina mogla da dovede do mučnine, glavobolje i jakih halucinacija, piše portal Pun kufer, a prenosi 021.

Intimna ispovest devojke sa šizofrenijom: Da, haluciniram, stalno vidim bube i čujem glasove

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link