Magazin Putovanja

Hotel ispod površine Maldiva pravo je arhitektonsko čudo, gde noćenje košta 19.000 € (VIDEO)

hotel pod vodom maldivi

Ispod ostrva Rangali, na pet metara ispod površine Maldiva, nalazi se arhitektonsko čudo. Hotel sa pet zvezdica u kome jedna noć košta 19. hiljada evra.

Spavaća soba koja podseća na akvarijum, sa pogledom na dubine okeana i živi svet u njemu. U luksuzni kompleks stiže se hidroavionom ili čamcem.

Najskuplja podvodna hotelska soba na svetu pruža gostima zadivljujući pogled na Indijski okean.

– Maldivi su poznati po neverovatno lepim plažama i kristalno tirkiznoj vodi. Pogled na okean oduzima dah. Ali to je samo polovina lepote Maldiva. Druga polovina postoji pod vodom. Podvodni ekosistem koji treba pokazati posetiocima bez ronjenja u moru – rekao je arhitekta Judži Jamazaki.

Lokalni arhitekta Ahmed Salim udružio se sa njujorškom firmom „Judži Jamazaki“ kako bi dizajnirao projekat „Muraka“, koja je osmišljena da bude luksuzna vila za odmor u letovalištu Conrad Maldives na ostrvu.

Ceo projekat osmislio je Majk Marfi, inženjer i stručnjak za tehnologiju akvarijuma.

Vila je napravljena kao dupleks. Na gornjem spratu, koji je na nivou mora su dnevni boravak, trpezarija, tri spavaće sobe i kuhinja. Na donjem spratu je još jedna spavaća soba koja je pod vodom i sva u staklu, sa pogledom u vode okeana. Okružena je debelim staklom i zidovima od akrila.

– Dizajn enterijera i veliki broj detalja u vili inspirisani su luksuznom avionske kabine. Svaki milimetar enterijera pažljivo je osmišljen, izmeren, moduliran i ugrađen u prostor – rekao je Jamazaki.

Izvor: RTS

Mladić se preselio u hotel s 5 zvezdica kada je izračunao da je jeftinije od stanarine i računa

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link