Magazin Poznati

Tamna strana crvenog tepiha: 10 glumica Holivuda koje su ugrožavale zdravlje zarad uloga

holivudske glumice
Foto: Preuzeto sa Nova.rs

Do zvezda ih je vodio trnovit put, ali u javnosti se malo pričalo o tamnoj strani crvenog tepiha kojim su koračale holivudske dive.

Jedna od njih je Džoan Kraford.

Proslavila se u filmu „Mildred Pirs“ za koji je dobila i Oskara, a još poznatija je postala ulogom u „Šta se dogodilo sa Bebi Džejn?“. Mnogima je ostala upamćena i po svom lepom licu, ali njen lep osmeh, rezutat je vađenja zadnjih zuba, piše Nova.rs.

– To se zvalo kopča, kad uklonite zadnje zube, vilica vam se savija na elegantniji način. Agent mi je rekao da, ako želim da radim nakon 25. godine, moram da investiram u sebe pa sam to uradila. To nije bila retkost, ispričala je svojevremeno.

Osim zuba, pretrpele su i oči na koje je svake večeri stavljala bornu kiselinu kako bi delovale blistavije.

Njena mlađa koleginica En Hatavej prirodno je vitke građe, ali za ulogu u filmu „Jadnici“ morala je da skine još 11 kilograma. Naime, En je morala da ugrozi svoje zdravlje radikalno drugačijom ishranom kako bi dobila tu ulogu.

Kako navodi Vogue, Hatavej je jela samo dve ovsene kaše dnevno u tom periodu.

Zbog uloge u filmu „Crni labud“, drastično je smršala i Natali Portman, koja je jela samo šargarepu i bademe, ali i Zoe Kravic koja je 2015. godine igrala ulogu devojke koja ima bulimiju i anoreksiju.

– Pokušala sam da to uradim na što zdraviji način, iako to nije zdravo. Na kraju sam pila glinu, jer ti čisti telo i puni te. Jela sam teglu pasiranog povrća dnevno i trčala sam, otkrila je ona.

S druge strane, glumica Šarliz Teron se pre nekoliko godina ugojila čak 50 kilograma zbog uloge u filmu „Tuli“. Mada su se mnogi pitali da li je ugrozila zdravlje zbog drastične razlike, Šarliz je uspela brzo da vrati kilograme u normalu.

Zbog prava kojima su filmski studiji raspolagali, Džudi Garland je morala čak dva puta da abortira zbog karijere. Naime, zvezda filma „Čarobnjak iz Oza“ prvi put je abortirala sa 19, a potom i u 21. godini jer je to bila odluka filmskog studija za koji je radila, a koji nije odobravao trudnoću u jeku njene popularnosti.

Zbog novčane kazne koja bi usledila abortirala je i Ava Gardner. Naime, glumica se odličila za pobačaj nakon što je ostala trudna sa trećim mužem – Frenkom Sinatrom, od koga se posle nekoliko godina i razvela.

– Nismo se mogli brinuti ni za sebe, a kako bismo onda za decu?, kazala je svojevremeno Ava.

Iako to od nje niko nije zahtevao, Bet Dejvis odlučila je da abortira zbog uloge u filmu „Ljudski okovi“, koji joj je potom doneo prvu nominaciju za Oskara. Naime, glumica je toliko bila posvećena svojoj karijeri da je odlučila da ne želi zadržati dete jer je znala da će joj to odneti ulogu u pomenutom filmu.

Odri Hepbern je imala možda i najviše strpljenja. Naime, zvezda filma „Doručak kod Tifanija“ poznata je po takozvanom „srnećem pogledu“. Put do njega nije bio lak, te su glumici morali nakon svakog nanošenja maskare trepavice razdvajati iglom.

Titulu najhrabrije nosi Tipi Hedren, koja je u Hičkovom ostvarenju „Ptice“ bila vezana za žive ptice. Naime, u pitanju je čuvena scena na tavanu u ovom hororu, a za koji je Tipi potom dobila Zlatnog globusa.

Izvor: Nova.rs

Slavna glumica bila je kraljica lavova, imala je čopor od 150 zveri, a onda joj je jedna umalo došla glave

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
Share via
Copy link