Magazin Poznati

Slavna glumica bila je kraljica lavova, imala je čopor od 150 zveri, a onda joj je jedna umalo došla glave

tipi hedren 2
Foto: Printscreen

Holivudska glumica Tipi Hedren proslavila se ulogom u filmu „Ptice“, a pored glume gajila je neverovatnu strast prema velikim mačkama, zbog čega je nosila nadimak kraljica lavova.

Ta dama ima 90 godina i majka je popularne glumice Melani Grifit. Svoju ljubav prema velikim i divljim mačkama nikada nije skrivala, piše Stil.

tipi hedren
Foto: Profimedia

Priznaje kako pojedine odluke koje je donela tokom života nisu bile najsjajnije ni njoj samoj, a jedna od njih je i trenutak kada je odlučila u svom domu na Beverli Hilsu udomi lava po imenu Nil, koji je težio „samo“ 181 kilogram. Glumicu danas prolazi jeza kada se seti da je lav živeo s njom i njenom porodicom.

S velikim mačkama sprijateljila se najviše 1983. godine dok je snimala film „Roar“, danas poznat i kao najopasniji film ikada snimljen.

– U filmu je bilo 150 lavova, tigrova, jaguara, leoparda, pantera i ostalih velikih mačaka. Na kraju filma napisano je da nijedna životinja nije povređena tokom snimanja. Sedamdeset članova tima pretrpelo je razne povrede, napisala je Hedren u svojim memoarima.

Nakon nekoliko godina istakla je kako ne zna šta je svima bilo na pameti da rizikuju tolike živote ljudi zbog snimanja filma.

Tipin bivši suprug Noel Maršal režirao je film, u njemu je i glumio, a ideja za sve došla je od njih dvoje. Inspiraciju je dobila nekoliko godina ranije dok je snimala u Zimbabveu, gde se prvi put susrela s lavovima. Posebno se zbližila s mladunčetom lava, zbog kojeg je na kraju postala opsednuta velikim mačkama.

– Zaključila sam kako divlje mačke nisu ništa drugo nego lepe grabljivice koje ne možemo u potpunosti da shvatimo. Što sam više učila o njima, više sam ih zavolela, napisala je glumica u memoarima.

Spavala s lavom u krevetu

Veterinar i trener životinja iz Los Anđelesa Ron Oksli ohrabrio je Tipi i Nila da jedno vreme žive s lavovima kako bi bolje shvatili njihovu narav pre snimanja filma. Njena ćerka Melani čak je i spavala s lavom u krevetu, a njihovi gosti često su bili prestravljeni što imaju lava kod kuće te su izbegavali da ih posećuju.

– Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim koliko smo bili glupi i neoprezni, jer je toliko toga moglo da pođe po zlu, priznala je Tipi. Brojni članovi tima na snimanju odlazili su sa seta zbog straha za sopstveni život.

Prošlo je jedanaest godina i film je ugledao svetlost dana. Tokom snimanja je povređeno više od 70 ljudi. Sama Hedren na snimanju je pala sa slona i slomila nogu, a jedan lav izgrizao joj je vrat i bukvalno rascepio glavu.

Njena ćerka – Melani Grifit, koja je tada bila tinejdžerka, umalo je izgubila oko, kada ju je jedan od lavova udario šapom u lice, a bilo joj je potrebno preko 50 šavova i ogromna rekonstruktivna operacija lica.

Očekivano – ogromna prepreka prilikom snimanja bila je koordinacija tolikog broja lavova i divljih mačaka, a prisiljavanje istih na saradnju moglo je da ima smrtonosne posledice.

Izvor: Stil.rs

Hemingvej je bio lud za čašicom i mačkama, njih 60 i dalje žive na imanju slavnog pisca

70 Shares
Share via
Copy link