Magazin Srbija

Holanđani na putovanju po Srbiji: Prelepo jezero, ružno smeće. Sram vas bilo!

aleksandrovacko jezero
Foto: Milan Stojanović/Pokret za uređenje Aleksandrovačkog jezera

Turisti iz Holandije koji su pre nekoliko dana obišli Aleksandrovačko jezero u neposrednoj blizini Vranja, umesto lepih utisaka i pozdrava ostavili su ponižavajuću poruku – “Lepo jezero, ružno smeće. Stidite se!”.

U Fejsbuk grupi “Pokret za uređenje Aleksandrovačkog jezera” objavljena je priča o holandskoj porodici koja je na putovanju kroz Srbiju svratila do Aleksandrovačkog jezera, ali su zatekli smeće na sve strane, koje su očistili i svima nam poručili da treba da nas je sramota.

Fotografije je objavio Milan Stojanović, prema čijim rečima su ovi turisti došli “čak iz Holandije da odmore u kamp vozilu na Aleksandrovačkom jezeru”, a umesto toga “sklanjaju smeće sa obale i čiste”.

– Verovatno su pored informacija o jezeru kojih nema nigde očekivali priključak za struju i vodu za svoje vozilo, a naišli na blato i đubre. Ružna strana, kućno nevaspitanje i prostakluk upravo na ovom mestu dolaze na svetlost dana, i kao kolektivna slika ide dalje u svet – navodi on.

On takođe tvrdi da lokalni meštani koji imaju cisterne za pražnjenje septičkih jama ispuštaju fekalije u jezero odakle se stoka svakodnevno napaja vodom, “dok se građanima serviraju priče i fantomski projekti uređenja pred svake izbore”.

Tužna slika Toplice, mutne, prljave i zagađene reke okovane đubretom sa obala. Ovo je priča o nama

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

200 Shares
200 Shares
Share via
Copy link