Magazin Putovanja

U komšiluku niče Hobit selo, Marija iz Kreševa pravi bajku inspirisanu Tolkinom

hobiton
Foto: Profimedia

„Kada bi veći broj ljudi cenio kuću više od zlata, ovaj svet bio bi srećnije mesto“, to je rečenica iz kultnog Tolkinovog dela „Hobit“, a jedna kuća posebno se svidela svima koji su ga gledali, piše Nova.rs.

Skrivena, obrasla travom, kao neka bačva, a opet čarobna, nestvarno lepa, podstakla je mnoge da razmišljaju o tome kako bi bilo lepo u jednoj takvoj kućici uživati daleko od gradske buke.

To će sada biti moguće i bez velikog putovanja – i to u Bosni i Hercegovini. Naime, Marija Miličević iz Kreševa sa porodicom gradi Hobiton, selo u kojem će se nalaziti takve kućice.

@majolinaaaaa

Još malo 🥰 #foryoupage #fyp #fypage #travel #love #traveler #adventurer #adventure #nature #uniqueplaces #bih #hobbiton

♬ Concerning Hobbits – Howard Shore

Smeštaj će imati kapacitet za četiri osobe po kućici. Mali dnevni boravak pregradom odvojen od kreveta, kuhinjica, trpezarija, toalet, a naravno i roštilj. Celo selo bi trebalo da ima 5 kućica.

Inače, selo Hobita, Hobiton u kom je sniman serijal filmova „Gospodar prstenova“, nalazi se na Novom Zelandu. Da biste ušli, potrebno je platiti 89 dolara. Tinejdžeri od devet do šesnaest godina plaćaju 44 dolara, dok je ulaz za decu do devet godina besplatan.

Zašto bismo išli na drugi kontinent, kada ćemo uskoro imati Hobiton i u našem komšiluku?

Izvor: Nova.rs

Bajkovito selo u Transilvaniji izgleda kao uspomena prošlih vremena, a nastalo je pre samo 5 godina

Čitajte Luftiku na Google vestima

663 Shares
663 Shares
Share via
Copy link