Balkan Magazin

Hitna pomoć došla da pomogne pijanom dedi (80), ovaj ih nazivao ustašama i isprebijao ih

hitna-pomoc-ambulantna-kola
Foto: RTV (Aleksandar Galić)/Ilustracija

Jednom 80-godišnjaku presela je letos seoska svetkovnina u jednom hrvatskom selu u blizini Karlovca, kada je popio malo više gemišta.

Osim što mu je pozlilo, ali kako tvrdi ne od količine vina, već zato što ono nije bilo adekvatno rashlađeno, došao je i u konflikt sa radnicima Hitne pomoći koji su došli da mu pomognu.

Pijani dedica ih je dobro izbubetao kada je došao sebi, ali i izvređao, nazivajući ih ustašama, a čini se da je povod za njegov bes bilo pitanje da li je vakcinisan protiv korone.

Sada mu preti uslovna kazna zatvora.

Ratoborni deda psovao i pretio medicinskom osoblju

Kako piše portal Danica, ratoborni 80-godišnjak je napao ekipu Hitne pomoći koja mu je došla u pomoć nakon što mu je pozlilo na lokalnoj zabavi.

Sve se događalo u mestu Sjeničak Lasinjski kod Karlovca krajem jula ove godine, oko 22 časa.

Hitna pomoć je dobila poziv za intervenciju na javnom okupljanju kod krsta u sredini sela, a po dolasku su zatekli muškarca bez svesti, na oko pet metara od šatora u kojem je bilo slavlje, a oko njega bilo je 10-ak osoba.

Kako mu je puls bio slab, odmah su ga stavili na nosila i uneli u kombi Hitne pomoći, gde su “započeli sa procedurom, a s obzirom da je osoba i dalje bila u polusvesnom stanju, dali su mu terapiju kiseonikom i glukozom, pa je isti za nekih par minuta došao svesti”.

– Međutim, čim je postao svestan, počeo je agresivno da maše rukama, psuje i da govori “je*em vam mater ustašku, srešćemo kad ne budete u smeni, prerezaću ću vam vrat i slično” – ispričao je medicinski tehničar.

Izudarao ekipu Hitne pomoći, koja se udaljila sa mesta događaja

Prema optužnici kojom tužioci za čoveka traže osam meseci uslovnog zatvora, on je “medicinskog tehničara rukom udario u desnu stranu lica, nanevši mu tom prilikom masnicu, a drugog tehničara je desnom nogom udario u glavu, usled čega je isti zadobio natečenost nosa i ogrebotinu donje usne”.

– Morali smo da pozovemo policiju, pa smo se, zbog naše sigurnosti, s obzirom da se ispred vozila nalazilo desetak osoba, koje su očito želele da uđu u kombi, udaljili vozilom oko pet minuta od mesta događaja, gde smo i dočekali policajce”, rekao je drugi medicinski tehničar.

Pozlilo mu zbog “mlakog” gemišta

Muškarac, koji se preziva Milić, rekao je da se ne seća šta se dogodilo.

– Ne sećam se ni da mi je pozlilo, već samo da me je neko pitao da li sam vakcinisan protiv korone. Sećam se da i sam bio kod krsta gde je bilo puno ljudi i nešto se slavilo. Popio sam dva ili tri, četiri gemišta koji su bili jako mlaki pa mi je zato pozlilo – kaže ovaj stariji gospodin.

Međutim, tvrdi kako se ne seća da je pao u nesvest, već samo da se probudio u bolnici, a ako je istina ovo šta se navodi u optužnici, da se stidi sam sebe.

Inače, Milić je optužen za delo primene prisile prema zdravstvenom radniku, jer je “zdravstvene radnike, koji svoju delatnost obavljaju kao javnu službu, silom sprečio u obavljanju njihove dužnosti”, ističe se u optužnici.

Izvor: danica.hr

U Novom Sadu napadnuta ekipa hitne pomoći, mrtvi pijani udarali kombi (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

97 Shares
Share via
Copy link