Beograd Magazin

Halil i Ajca u u najgore vreme došli iz Istanbula u Beograd, otvorili kafić i uspeli

halil
Printscreen

Halil Bulbul zasitio se istambulske gužve i zaputio se u Beograd. U vreme pandemije, najgore doba za ugostitelje, otvorio je kafić i – uspeo!

U njegovom minijaturnom kafiću na beogradskom Dorćolu kafa se pravi kao na traci. Halil Bulbul i njegova supruga Ajca postali su omiljene kafedžije u ovom kraju. U Beograd su stigli iz Turske, i na mestu nekadašnje trafike otvorili kafić.

Samo pola godine kasnije krenula je korona i ugostiteljima zadala velike glavobolje. Ali ne i Halilu. Njegov biznis je procvetao.

„Malo je mesto, imamo take-away mušterije, i možemo da preživimo“, kaže Halil za Dojče Vele.

Halil i Ajca Tursku su napustili u potrazi za mirnijim životom, jer, Istanbul je postao prevelik i prebrz.

„Kada sam video ovo prvi put, osećao sam se kao u Istanbulu pre dvadeset, trideset godina. Ljudi uživaju i ćaskaju međusobno, mislim, imaju vremena da uživaju“, kaže on.

Iako u početku ni sam nije verovao da će njegov biznis uspeti da opstane, Halil je u međuvremenu počeo čak i da zapošljava radnike kako bi uslužio sve verne goste i već ima planove za budućnost:

„Želim da „izvedem“ svoj bar na ulicu, i mušterije i komšije su srećne zbog toga. Oni ovde mogu da uživaju bez problema, a kada prolaze, samo stanu, kao pit – stop, popiju kafu i nastave dalje.“

Halil i Ajca su u Beogradu pronašli svoj novi dom, i u njega ugradili uspomene iz domovine. Uspomene i miris prave turske kafe.

Ako ste na kafi s nekim ko pije čistu crnu, moguće je da sedite sa psihopatom

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link