Magazin

Guska koja je pod svojim krilima ugrejala promrzlo štene ugrejaće i vaše srce

Živimo u svetu koji ditkira tehnologija. Sve češće vreme provodimo u kancelarijama pred kompjuterom, a sve ređe uživo komuniciramo sa svojim prijateljima i družimo se „na stari način“.

Razvoj tehnologije sam po sebi nije loša stvar, ali definitivno nas čini izolovanim i razdvojenim. Često zaboravljamo važnost dobročinstva i uzajamnog pomaganja, a upravo te stvari donose najveću radost i zadovoljstvo. Najbrži način da osetimo radost jeste da pomognemo bližnjem u nevolji.

Stara kineska poslovica kaže: Ako želite sreću na sat vremena, odremajte. Ako želite sreću na jedan dan, idite na pecanje. Ako želite sreću tokom jedne godine, nasledite bogatstvo. A ako želite sreću za ceo život, pomozite nekome.

Životinje nikada ne zaboravljaju da pomognu jedna drugoj u nevolji i olakšaju turbulentan život u životinjskom svetu. Sigurno ste već čuli priče u kojima su se životinje međusobno pomagale, a često i spašavale život jedna drugoj.

Fotografije guske koja pod svojim krilima zagreva promrzlo štene su savršen primer prethodne tvrdnje. Guska je svojim kljunom čak i mazila štene, kako bi se uverila da se smirilo i udobno zaspalo.

guska

Pojedine životinje su posebno prijateljski nastrojene i lako uspostavljaju odnose sa drugim vrstama. Ono što životinjsko prijateljstvo razlikuje od ljudskog jeste to što životinje od tih odnosa nemaju nikakvih drugih koristi osim „običnog“ druženja.

Psi su poznati kao poslušna i druželjubiva bića, koja lako sklapaju prijateljstva sa drugim životinjama.

Slično psima, i guske umeju da budu prijateljski nastrojene, a neke se mogu vezati za čoveka baš poput psa. Guske često umeju da prate ljude, s pažnjom da posmatraju šta radite, pa čak i da vas zagrle svojim dugim guščijim šijama.

Ako sve to znamo, onda ovo prijateljstvo i nije tako neobično.

guska i kuce

Kako su tuzlanski psi lutalice pronašli spas ispred kozmetičkog salona

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

23.1K Shares
23.1K Shares
Share via
Copy link