U Novom Sadu je nedavno otvoren restoran „Gulaš bar“, jedinstven u Srbiji po tome što nudi pravi mađarski gulaš po tradicionalnom receptu.
Ovaj svetski poznati specijalitet se smatra “kraljem” među gulašima, a kuvari ga prave po specifičnom tradicionalnom receptu. Legenda kaže da postoji više vrsta ovog jela, ali da pravi mađarski gulaš znaju da pripreme Mađari ili vrsni kuvari.
– Postoji stari, tradicionalni recept po kom naša kuvarica, inače Mađarica, priprema mađarski gulaš – kaže vlasnik restorana “Gulaš bar” Aleksandar Popov i dodaje da su među njihovim gostima i ljudi iz Mađarske, koji hvale mađarski gulaš na novosadski način.
Više o receptima sa paprikom
U mađarskoj kuhinji su zastupljeni pikantni ukusi. Mađarsko tradicionalno jelo se ne može zamisliti bez paprike, sveže ili sušene. Legenda kaže da aleva paprika nije bila poznata u staroj mađarskoj kuhinji, već da je ovaj začin postao popularan pod uticajem drugih kultura.
Proslave, rođendani, slave mogu biti upotpunjeni tradicionalnom mađarskom kuhinjom, a “Gulaš bar” omogućuje i dostavu keteringa. U ponudi imaju svinjski, pileći, juneći, ovčiji, a za one koji drže postove, sredom i petkom, nude riblji i vegetarijanski gulaš.
Ovaj restoran se nalazi na Novoj Detelinari, Hadži Ruvimova 69. Specijaliteti se mogu dostavljati i na kućnu adresu pozivom na broj telefona. Cene gulaša se kreću od 120 za mali svinjski gulaš, do 500 dinara za juneći za 3 osobe.
Dodaj komentar