Magazin Novi Sad

Javni prevoz u Novom Sadu doživeo kolaps, Vučević nem, a SNS krivi ‘bivšeg’

jgsp-novi-sad
Foto: Slobodan Kostić

JGSP “Novi Sad” je saopštilo da je primorano da otkaže pojedine polaske autobusa na gradskim linijama, kako su naveli, zbog pogoršane epidemiološke situacije i velikog broja vozača koji su na bolovanju.

Nije poznato koliko vozača je bolesno, da li su zaraženi koronavirusom, a ni koliki broj autobusa manje saobraća. Ono što Novosađani znaju, to je da javni prevoz zakazuje.

Profesor dr Veljko Krstonošić, Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu kaže da su redukcije saobraćanja gradskih autobusa posledica nestručnog i neodgovornog upravljanja gradom, Javnim gradskim saobraćajnim preduzećem i pandemijom virusa Kovid 19:

– Za sva tri uzroka krivci su isti: gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, njegova Srpska napredna stranka i njegovi koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Žrtve su kao i obično građani Novog Sada koji baš po najvećoj hladnoći ove zime moraju da se smrzavaju po autobuskim stajalištima čekajući autobuse koji saobraćaju praktično bez reda vožnje – ističe Krstonošić.

Povodom istog problema oglasili su se i iz Narodne stranke u Novom Sadu. Bivši gradonačelnik i predsednik Gradskog odbora Borislav Novaković je rekao:

– U svojoj 111 godina dugoj profesionalnoj i časnoj istoriji ovakav skandal se nikada nije dogodio u organizaciji javnog prevoza.

I u vreme sankcija, bombardovanja i rušenja mostova, Novi Sad je uzorno funkcionisao, uključujući i javni prevoz. Bilo je teško, ali organizovano i bez zastoja – naveo je on i optužio rukovodstvo preduzeća i grada:

– Nije pogoršana “epidemiološka situacija” kako se navodi u saopštenju nego potpuna nesposobnost gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i rukovodstva JGSP “Novi Sad”. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelno rukovodstvo uspelo je nemoguće, do kraja su upropastili i ovo preduzeće – rekao je Novaković.

Ubrzo je stigao odgovor i od vladajuće stranke, koji su po već ustaljenoj praksi upotrebili slova da bi se hvalili, spominjali afere i nastavili da se “obračunavaju” sa Borislavom Novakovićem navodeći kako je sve laž:

– Za prethodnih deset godina u bolji prevoz Novosađana uloženo je blizu četiri milijarde dinara. Borislav Novaković, kapetan skupine političkih brodolomnika, koji su izgubili svaki orijentir, a koji se predstavljaju kao Narodna stranka, u pokušaju da još jednom obmane građane Novog Sada objavio je gomilu neistina I lažnih tvrdnji o poslovanju JGSP “Novi Sad” i rezultatima rada gradske vlasti i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Istina i činjenice su potpuno drugačiji od gomile neistina i nebuloza koje je izdeklemovao Borislav Novaković, osvedočeni i okoreli korupcionaš bivšeg režima – naveli su iz SNS i dodali da Novakoviću smeta što je gradonačelnik Miloš Vučević preporodio Novi Sad.

Zaključili su da Novosađani znaju da će zahvaljujući aktuelnoj gradskoj vlasti GSP nastaviti da se razvija u ulaže u najbolje uslove prevoza za sve građane Novog Sada.

Dakle, umesto da iz SNS jednostavno objasne Novosađanima šta je uzrok sadašnjeg, očiglednog, postojećeg problema koji stanovnici grada imaju sa javnim gradskim prevozom i na koji su ukazali – građani Novog Sada odgovor iz vladajuće stranke nisu dobili.

Novosađani odgovor nisu dobili ni od gradonačelnika Miloša Vučevića a ni od nadležnih u JGSP-u, koji na problem nisu ukazali, što je veoma neobično jer tabor naprednjaka nije propustio priliku da se upusti u još jedan “lov na veštice” – dok problem postoji a Novosađani usred zime koji se voze gradskim prevozom to nažalost, najbolje znaju.

Rekonstrukcija toaleta za zaposlene na autobuskoj stanici u Novom Sadu više od 20.000 evra

Čitajte Luftiku na Google vestima

559 Shares
559 Shares
Share via
Copy link