Magazin Srbija

Izgleda da narod gubi živce, gradonačelnik Bora “dobio po njonji”

krivelj
Printscreen

Žitelji sela Krivelj ne žele više da žive pored borskog rudnika i u dogovoru sa lokalnim vlastima, vladom i kompanijom Ziđin zatražili su premeštaj iz svojih domova. Za 31. jul je bio zakazan sastanak predstavnika grada Bora, kompanije Srbija Ziđin Koper kao i žitelja sela Krivelj. Na održanom zboru pojavili su se i predstavnici Narodne stranke, a došlo je i do blagog incidenta.

U oštru verbalnu raspravu ušli su ljudi oko Miroslava Aleksića, potpredsednika Narodne stranke, sa gradonačelnikom Bora, Aleksandrom Milikićem. Obostrano provociranje bilo je na ivici fizičkog sukoba, a onda je jedan od prisutnih vodom polio i gađao flašom gradonačelnika uz poneku psovku.

Kataklizmična atmosfera u okolini borskih rudnika i premeštanje čitavog sela velika je tema o kojoj se u domaćoj javnosti jako malo govori. Narod pristaje na mrvice, a mnogima su očigledno već i živci pri samom kraju.

Komentari „počelo je!“ ili „tako se brani Srbija“ mogu se u izobilju videti po društvenim mrežama. Činjenica je da su republički i lokalni funkcioneri svojim ponašanjem umnogome doprineli porastu besa i narodne frustracije, a nastavak ovakve prakse može dovesti do kolektivnog pucanja svih stega te je onda zaista svašta moguće.

Žitelji Krivelja pomirili su se sa sudbinom i sada su u milosti i nemilosti kineske kompanije i naprednjačke vlasti.

Selo Krivelj će nestati, Ziđin proširuje rudnik a meštani da traže novo ognjište

1.8K Shares
1.8K Shares
Share via
Copy link