Magazin

Gorislav Papić važi za jednog od najpopularnijih voditelja RTS-a, ali malo ko zna ko ga je doveo na Javni servis

gorislav-papic
Foto: Printscreen

Voditelj RTS-a Gorislav Papić važi za jednog od najboljih novinara i voditeljka RTS-a. Često kod sebe u emisiji ima najuglednije ljude iz Srbije.

Kroz emisiju „Oko“ obrađuje političke i spoljnopolitičke teme, ali i teme iz istorije, kulture i sporta te često za njega znaju da kažu da on dovodi samo elitu kod sebe u emisiju.

Budući da on svoj privatni život krije kao zmija noge, nema mnogo informacija u medijima o njemu.

Kako je jednom prilikom otkrio, na RTS ga je doveo Aleksandar Tijanić.

Pre toga je 8 godina radio u NIN-u.

– NIN je veoma bitan u mom formiranju. Drago mi je što sam bio njegov deo, u vreme dok su to još uvek bile najbolje novine od Atine do Beča, ili su se bar pravile sa tom namerom. Tijanića je u NIN sa Fakulteta političkih nauka doveo Sergije Lukač, mene je u NIN doveo jedan fakultetski tekst o jednom bitnom „ninovcu“, Borislavu Mihajloviću Mihizu. I na RTS sam prešao zbog duha tog starog NIN-a, koji je oličavao Tijanić – rekao je za Novosti jednom prilikom.

Jednom prilikom je čak i sočno opsovao u emisiji, a to je povuklo brojne negativne komentare na račun voditelja i emisije.

Podsetimo, Gorislav je pre 3 godine progovorio o tome ko ga je odbio za emisiju.

– Nema tu nekih redovnih izbegavanja. Poslednji koji me je odbio, a koga bih voleo da imam u emisiji bio je Željko Obradović. Najljubaznije se zahvalio na pozivu jer nije bio zgodan trenutak, da bi nedugo zatim baš ispao laf jer je prihvatio naš poziv da učestvuje u snimanju emisije o mitovima i legendama čačanske košarke. U toj emisiji sa Radmilom Mišovićem i Draganom Kićanovićem bio je sjajan, kao i druga dvojica sagovornika, tako da smo umesto jedne studijske dobili verovatno mnogo bolju dokumentarnu emisiju “Oko magazina” – rekao je za Blic.

Biografija

– Rođen 1980. godine u Sarajevu

– Osnovnu i srednju školu završio u Novom Bečeju, a poslet toga upisao i završio Fakultet političkih nauka u Beogradu

– 8 godina radio u NIN-u

– Od 2010. novinar i urednik Radio televizije Srbije

– Dobitnik novinarske nagrade „Aleksandar Tijanić“ 2016. godine

Dodik izvređao Đokoviće, pa pokušao da se opere, oglasio se i tata Srđan

Izvor: Espreso

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link