Magazin

Dodik izvređao Đokoviće, pa pokušao da se opere, oglasio se i tata Srđan

Milorad-Dodik.jpg1
Foto: Marina Lopičić

Snimci predsednika Republike Srpske Milorada Dodika pred gostovanje na RTS-u u kojima vređa porodicu Đoković postali su viralni na društvenim mrežama.

Na pitanje portala N1 za reakciju, Srđan Đoković je samo kratko odgovorio da „nema komentara“.

Poslanik Narodne skupštine Republike Srpske Nebojša Vukanović objavio je video-snimak koji je nastao uoči snimanja emisije na RTS i nije objavljen na televiziji.

– Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi**u materinu, uf… Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao auuu. Ciganija poprilična, mogu ti reći… Oni saradnici njegovi, još izgubi… – rekao je on u razgovoru sa novinarom Gorislavom Papićem pred početak emisije „Oko“.

 

Dodik ima poruku za Đokoviće

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas, povodom video-snimka razgovora pred snimanje emisije „Oko“ RTS-a u kojem govori o Novaku Đokoviću i njegovoj porodici, da će nastaviti da poštuje i uvažava uspeh neponovljivog Đokovića i da, kao i do sada, poštuje i ceni njegovu porodicu, a da je doživeo razočaranje u RTS.

– Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dela Srbije koja ne može da im oprosti uspeh – rekao je Dodik komentarišući video-snimak objavljen na društvenim mrežama u kojem je zabeležen njegov razgovor s voditeljem emisije „Oko“ Gorislavom Papićem pred njegovo sinoćnje gostovanje u toj emisiji.

– Iz dela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je bio deo kratkog razgovora sa voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno se vidi da govorim o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira (Srpska open) – naveo je Dodik.

Dodik je kazao da je „u emisiji ‘Oko“ RTS-a izneo svoj stav o svim zadatim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao uvek“ i da njegov „odnos prema voditelju emisije Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja“.

– Delujući iz zasede, RTS, iz njima znanih razloga, odlučila se u ovom slučaju, na ovako neprofesionalan način, delovati u formi sačekuše i time poljuljati moje inače visoko poverenje u tu nacionalnu medijsku kuću – saopštio je predsednik RS.

– Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića kao tenisera i čoveka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspeh u svemu. Napominjem da će u meni uvek imati prijatelja i poštovaoca i da taj moj odnos prema njima neće moći da ugrozi nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam. RTS je izgubila nekoga koji je nažalost mislio da ima nade za profesionalizam u medijima – izjavio je Dodik.

– Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS – dodao je Dodik.

On je rekao da će nastaviti da poštuje i uvažava uspeh „neponovljivog Novaka Đokovića te da kao i do sada“ poštuje i ceni njegovu porodicu.

– Završićemo sve dogovore oko turnira ‘Srpska open’. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem na velikoj zahvalnosti da se turnir ove godine održi u Banja Luci – saopštio je Dodik.

– Izvinjavam se ako je špekulativni prikaz na mrežama povredio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da verujem da su to uradili na ovako gnusan način – istakao je predsednik RS.

On je naveo da, kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića kao tenisera i kao čoveka, želi svu sreću njemu i njegovoj porodici, Srđanu i Đorđu uspeh u svemu.

RTS: MUP i BIA da sprovedu istragu

Radio-televizije Srbije saopštila je da je snimak razgovora uoči početka emisije „Oko“ u kom predsednik Republike Srpske Milorad Dodik vređa porodicu Novaka Đokovića, nelegalno objavljen, i poziva MUP Srbije i BIA da sprovedu istragu o tome.

RTS je na svom sajtu saopštio da je grubim tehničkim propustom iz njihovog sistema ilegalno izašao snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije „Oko“ od 25. aprila.

RTS je pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospeo u javnost.

Ceo signal je u celini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske.

Radio televizija Srbije najavljuje da će sprovesti i internu istragu o ovom, kako se navodi, kriminalnom činu i o tome obavestiti javnost.

Dodik sa ekipom proslavio rođendan, u zagrljaju majke zapevao omiljenu pesmu (VIDEO)

Izvor: B92

Share via
Copy link