Magazin Srbija

Papić rekao da je sve radio po nalogu Nebojše Stefanovića. Pa gde je on onda na saslušanju?!

Sve što je zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić uradio, uradio je po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, rekao je advokat Branislav Tapušković.

Da li će nadležni ispitati zašto se Stefanović, iako na to nije imao prava, mešao u istrage?

Tapušković navodi i da je Papić tražio da ga poligrafski ispitaju, ali da mu nisu dozvolili. Testiranje na detektoru laži, poligrafisti nisu dozvolili ni Dijani Hrkalović, kaže njen pravni zastupnik Sead Spahović.

Tužilaštvo i policija tragaju za državnim funkcionerima i političkom podrškom klana Veljka Belivuka. Oblak sumnje najčešće se nadvija nad aktuelnim, ali i bivšim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naime, bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić nedavno je uhapšen zbog sumnje da je jednom rukovodiocu beogradske policije naložio da vrati privremeno oduzeti automobil Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka.

Dok je Papić u pritvoru, njegov branilac Branislav Tapušković govori o tome šta je rečeno tokom saslušanja kod tužioca.

Papić je tužiocu naveo da ga je nekoliko dana pre 15. aprila 2020. godine pozvao ministar Stefanović i rekao mu da će u SBPOK-u biti saslušan Marko Miljković. On mu je naveo da treba taj posao da urade efikasno i profesionalno i da zapisnik o saslušanju pošalju nadležnom tužiocu. Tog 15. aprila, Papića je ponovo pozvao ministar Stefanović, ljut zbog toga što se Miljković već pet sati nalazi u Policijskoj upravi Beograd, a još uvek nije saslušan u SBPOK-u.

Kako je Papić ispričao na saslušanju, on je postupajući po nalogu ministra, organizovao da se Miljković doveze u SBPOK, gde je saslušan u svojstvu građanina, a potom vraćen u PU Beograd.

Prema rečima advokata, Papić je tokom saslušanja u policiji tražio da bude poligrafski ispitan, ali mu to nisu dozvolili.

Poligrafista je odbio da ispita i državnu sekretarku Dijanu Hrkalović, tvrdi njen advokat Sead Spahović. Kaže i da tokom saslušanja u SBPOK-u policija Hrkalovićevu nije ispitivala o klanu Veljka Belivuka, već o tome da li je planirala zaveru protiv predsednika Srbije, te da joj je pre odlaska na poligraf pokazan spisak sa pitanjima.

„Kad je došla kod poligrafiste, pitanja su joj zamenjena, drugim pitanjima, već su je tada prevarili. Ali, pošto ona ne sluša mnogo advokate, ona je tražila da i na ta pitanja odgovori, ali kada je poligrafista utvrdio da je pod lekovima, on je odustao od poligrafisanja“, naveo je Spahović.

Nije tačno ni da se Hrkalovićeva nakljukala lekovima, kako pišu tabloidi, dodaje Spahović: „Ona je pod jednom terapijom već godinama, koju uzima uveče, i policija je nju dovela sa treninga na saslušanje, tako da nema govora o nekom nakljukavanju“, prenosi N1.

Međutim, niko ne zove na saslušanje, a ni na poligrafsko ispitivanje nekadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, koji je bio šef i Hrkalovićevoj i Papiću, a koji ga je označio kao nadređenog po čijem je naređenju radio.

Nebojšin kum navijačima delio značke MUP-a, pravio parapoliciju: Tabloidi „šokantno“ otkrivaju da nije Vučić kriv, Nešini su g*vna

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
332 Shares
332 Shares
Share via
Copy link