Magazin Svet

Picnuti “Golf 2” prodat na aukciji za neverovatnih 80.000 evra, ovo je razlog (FOTO, VIDEO)

Golf 2
Foto: Screenshot / YouTube / Listing Videos

Legendarni Volkswagen Golf 2 važi na ovim prostorima za neuništiv i pouzdan automobil, još od kada je prvi primerak izašao ispod čekića Tvornice automobila Sarajevo.

Iako se već decenijama ne proizvodi, može se i danas videti na srpskim putevima, gde se očuvani primerci i dalje prodaju za sasvim pristojnu cenu, ako se uzme u obzir starost vozila.

Međutim, da se popularna “Dvojka” i dalje kotira sjajno i na stranom tržištu, svedoči primer lepo očuvanog crvenog Golfa, koji je na aukciji u SAD prodat za neverovatnih 87.000 dolara ili 80.300 evra!

Golf 2 1
Foto: Screenshot / YouTube / Listing Videos

Da, dobro ste pročitali, neko je za VW Golf II izdvojio iznos za koji može kupiti novi Golf R, i to ne jedan, već dva primerka, piše Index.

Za ovako visoku cenu, koju je ovaj, sada već oldtajmer, postigao na aukciji, “kriva” su dva kupca koja su zaratila i podizala iznose u nebesa.

Naime, tok aukcije je išao uobičajenim ritmom do iznosa od oko 35.000 dolara, za koje bi ovdašnji vlasnici “Dvojke” verovatno prodali i bubreg, a onda su se ponudama izdvojila dva korisnika, Kbod i Pablovv.

Golf 2 motor
Foto: Screenshot / YouTube / Listing Videos

Ostali su otpali kada je cifra dostigla 45.000 američkih novčanica, a onda su preostala dvojica na Golf navalila kao da dolazi sudnji dan.

Zaustavili su se na pomenutom iznosu koji je ponudio Pablovv.

Aukcija na “Bring-A-Trailer-u” je izazvala nezapamćeno interesovanje. U njoj je učestvovalo više od hiljadu korisnika, a oglas je prikupio preko 620 komentara.

VW Golf II 16 V, koji je prodat za ovu vrtoglavu cifru je 1992. godište, a na satu ima 85.000 pređenih kilometara.

Automobil je u vrlo pristojnom stanju, sa bogatom opremom i ima detaljnu servisnu istoriju.

Izvor: Index

Golf dvojka je bosanska himna 21. veka

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link