Magazin Srbija

Goca Uzelac i Vučić u duetu nagoveštavaju restrikcije struje, biće to pravi zimski hit

Vučić kataklizma
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Novinarka TV Pink Goca Uzelac, u već razrađenom scenariju, “nabacila” je predsedniku Vučiću loptu za “viner” . Da li je spinovan ili ne, pokazaće vreme.

Naime, na konferenciji za medije, nakon održane sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, Goca Uzelac je prvo pitala predsednika o izjavi francuskog predsednika Emanuela Makrona da će „građani morati da budu žrtvovani i da je došao kraj vremenu blagostanja“, a onda se osvrnula i na Beč.

– Čak i u Beču, ako se ne varam, restorani prestaju da rade zbog restrikcija, hoćemo li mi moći to da preživimo i u kakvom stanju – upitala je Gordana Uzelac.

Predsednik je velikodušno prihvatio ovakvo pitanje pa, u svom fazonu, najavio kataklizmu.

– Makron je upozorio svoje stanovnike da je prošlo vreme blagostanja, ostalo nam je sedam meseci i sedam dana do 31. marta, gde merimo da prođe svaki dan i da se borimo da ne bude isključenja struje. Najveće evropske zemlje suočiće se sa isključenjima struje, ja još ne mogu da potvrdim da mi hoćemo, borićemo se svakog dana – počeo je predsednik Srbije, a onda se osvrnuo i na pitanje o Beču.

– A u Beču koliko sam shvatio oni obustavljaju biznis od decembra i januara zbog toga što su im računi za struju četiri ili pet puta veći. Oni koji su plaćali 2.000 i nešto evra sada plaćaju po devet i deset hiljada. Ljudi, to će biti kataklizma, mi srećom imamo dobro stanje javnih finansija i zato sam zahvalan Ani (Brnabić) i Siniši (Malom) –  rekao je Vučić.

Inače, predsednik Srbije se na konferenciji još bavio situacijom sa električnom energijom pa je još naveo kako se isključenja struje najavljuju u Velikoj Britaniji i Finskoj.

– U Nemačkoj je cena rasla pet puta u prethodnih šest meseci. Mi 40 evra plaćamo megavat sat, a kada kupujemo plaćamo 630 evra – rekao je Vučić.

Inače, mediji su ranije preneli priču pojedinih bečkih ugostitelja koji su govorili da će zbog velikog rasta cene struje biti prinuđeni da u januaru proglase stečaj, ali ne da se restorani zatvaraju zbog navodno restrikcija.

Podsetimo, Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) održalo je večeras sednicu na kojoj su raspravljali o novom mandataru, predstojećoj izbornoj skupštini SNS-a, ali i situaciji na Kosovu.

Aleksandar Vučić je najavio da će ime mandatara saopštiti u roku od 48 sati, odnosno u petak uveče ili subotu ujutru.

Izvor: Nova

Leto je završeno, a naš predsednik zbog vas opet nije išao na odmor

Čitajte Luftiku na Google vestima

15 Shares
Share via
Copy link