Vesti Novi Sad

Gomboce – od tradicionalnog jela do brenda

Vojvođanski nedeljni ručak ne može da prođe bez supe, sosa, mesa i deserta, a to su najčešće ukusne vojvođanske gomboce. Sada ovo čuveno jelo možete kupiti i poručiti da vam stigne na kućnu adresu, a ukus im je isti onakav kao što su pravile naše bake.

gomboce-hrana
privatna arhiva

Novosađanka Nevena Ilić je u periodu kada nije mogla da nađe posao rekla sebi „ako me firme ne žele ne želim ni ja njih“ i pokrenula svoj biznis. Ova mlada Novosađanka je već 4 godine u uglostiteljstvu, a dok je držala svoj restoran primetila je da gosti često naručuju samo gomboce za različite proslave.

– Shvatila sam da postoji potreba za ovim tradicionalnim jelom, jer savremene žene više nemaju vremena da ih prave, kao što su to radile naše bake, a žele da se gomboce nađu i na njihovoj trpezi – kaže Nevena  i dodaje da su kupci hvalili prijateljima njeno jelo, pa se takozvanim marketingom „od usta do usta“ stvorilo tržšte za njen proizvod.

I tako su gomboce dobile svoje jednistveno pakovanje, dizajn i ime Gombocarica. Savremene žene poručuju gomboce od Nevene kada žele da proslave rođendan u firmi, jer je ovaj desert praktičniji, isplativiji i egzotičniji od torte.

gomboca-novi-sad
privatna arhiva

– Imam svoje tajne sastojke za gomboce, a pravim ih po receptu moje bake – kaže Nevena i dodaje da su njene prijateljice pokušavale da naprave ovo jelo kao ona, ali nije svakoj uspevalo.

Ona ističe da je bitna veština i rutina kod ovog jela, a da šljiva mora biti slatka i ne previše tvrda. Nevena želi da promoviše tradicionalnu ishranu, koju smatra najzdravijom, jer smo na nju navikli.

gomboca-carica
privatna arhiva

– Šljiva jeste naš brend, putovala sam svetom i nigde nisam našla takvo voće, a zašto ne bismo promovisali naš najpoznatiji desert od ovog voća i od njega napravili brend.

Novosađani poručuju ovaj desert za slavlja, rođendane, slave, jer su jeftiniji i originalniji poklon od bombonjera. Cena jedne je 50 dinara, a dostava  je besplatna ukoliko poručite 10 gomoca ili višePorudžbina bi trebalo da se najavi dan ranije, kako bi gomboca lako našla put do vasUkoliko niste vešti u pravljenju ovog vojvođanskog jela, lepo upakovane Gombocarice se mogu naći i na vašoj trpezi, za slavu, rođendan, nedeljom ili kad god vi to poželite.

Više o tome koje jelo Novosađanima preporučuje kuvar 24 Kitchen

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

387 Shares
387 Shares
Share via
Copy link