Magazin Putovanja

Magično selo bez puteva u Holandiji iz kojeg nećete želeti da odete (FOTO)

Zovu ga ‘holandskom Venecijom’, iako je daleko manje i mirnije od popularnog italijanskog odredišta. Ovo selo u Holandiji se zove Githorn u provinciji Overejsel na istoku Holandije.

Ovo zeleno i mirno područje je nastalo davno, oko 1230. godine. Selo izgleda nestvarno, kao scenografija iz nekog bajkovitog filma.

Tamo nema ni jedno puta pa time ni jednog automobila, ali zato je isprepleteno mnoštvom vodenih kanala preko kojih je izgrađeno čak 176 slatkih mostića, piše 24sata.hr.

Kada turisti odluče da posete to selo, automobile parkiraju dalje pa pešice nastave ili se povezu čamcem. Plovidba tamošnjim kanalima je godinama popularna turistička atrakcija.

Selo je isprepleteno s oko 90 km kanala i kanalića kojima se vozi kanuima i motornim brodićima takozvanim ‘šaptačima’ – to su čamci koje pokreće električni motor pa su gotovo bešumni.

View this post on Instagram

Fairytale town of Giethoorn! 🏡 📸 Amazing photo by : @arden_nl #️⃣ Use hashtag : #living_netherlands for your captures to be posted! 👌🏻 🇳🇱🌷🏠⛵️🚲🎷🍊✖️✖️✖️🇳🇱🌷🏠⛵️🚲🎷🍊✖️✖️✖️🇳🇱🌷🏠⛵️🚲🎷🍊✖️✖️✖️ . . . #giethoorn #netherlands #bestofnetherlands #voyaged #super_holland #living_europe #living_destinations #arab_travel #insta_netherlands #loves_netherlands #beautifuldestinations #europevacations #dutchheritage #passionpassport #wonderful_places #earthpix #kings_villages #ig_europe #wonderful_holland #visit_holland #thisisholland #travellingthroughtheworld #citybestpics #wowplacestogo #theculturetrip

A post shared by Living Netherlands 🇳🇱 (@livingnetherlands) on

Uz kanale se nalaze staze odlične za šetnju ili vožnju bicikla. U selu je i nekoliko restorana, a turisti nakon dobrog jela neretko legnu na travu pored vode i uživaju u spokoju.

Zvukovi koji dominiraju selom su glasanje pataka i ostalih ptica koje tamo obitavaju, stoji na njihovoj internet stranici giethoorntourism.com.

Pogledajte koliko je tamo predivno i u ovom video snimku:

Zašto najlepše selo na svetu preklinje turiste da više ne dolaze

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
486 Shares
486 Shares
Share via
Copy link